(Dagbladet.no): Perioden april-juni har hittil vært de tre dødeligste månedene siden invasjonen. I løpet av torsdag og fredag døde ytterligere 7 amerikanske soldater, melder AP.
Til nå har 3599 amerikanske soldater dødd i krigen som startet i mars 2003. Ettersom flere og flere amerikanske liv går tapt, mister Bush støtte også fra sitt eget parti.
I dag morges omkom minst 30 mennesker i en voldsom bombeeksplosjon på en markedsplass i Nord-Irak, melder NTB.
I juni ble minst 1.227 sivile irakere drept, i tillegg til 190 politimenn og 31 soldater, ifølge en offiser i Iraks innenriksdepartement.
Anti-tank bomber
To av soldatene døde fredag og tre andre ble skadet av en bombe som gikk av øst i Baghdad, bekrefter det amerikanske militæret.
En soldat og en irakisk tolk døde fredag da ekplosiver som er designet for å brukes mot pansrede kjøretøy (EFP), gikk av i det sørøstlige Baghdag. Tre ble også skadet i angrepet.
En annen soldat døde fredag utenfor kampsituasjon og hans død er under etterforskning.

Tre andre ansatte i de amerikanske styrkene døde fredag i kampsituasjon på fredag.
De stigende dødstallene for amerikanske soldater i Irak betyr økt press mot president George W. Bush om trekke seg ut av Irak. Både den demokratiske opposisjonen, men også i økende grad fra medlemmer i det republikanske partiet. Totalt er det nå 157 000 fra det amerikanske hæren stasjonert i Irak, skriver Reuters.
- Vil bli kaos
Den amerikanske hæren hevder det vil det bli kaos, dersom USA trekker seg ut av Irak nå.
- Det vil bli kaos. Hvis disse styrkene trekkes ut, vil også kapabiliteten forsvinne. Irakiske sikkerhetsstyrker er ennå ikke klare for å takle det, sier generalmajor Rick Lynch, som er øverste sjef for styrkene i området sør for Baghdad kalt for «dødstriangelet».
I september vil amerikanske myndigheter komme med en tilstandsrapport om sikkerheten og politiske utvikling. Den blir laget av generalen for alle de amerikanske styrkene i Irak, general David Petraeus og den amerikanske ambassadøren i Baghdad, Ryacn Crocker.
Det er forventet at rapporten vil påvirke debatten i Washington og tjuvstarten på presidentkampanjen i 2008.
Dolkes av sine egne
At den demokratiske opposisjonen i USA er i mot krigen i Irak er ingen overraskelse. Men stadig flere tungtveiende republikanere går offentlig ut mot Irak-krigen.
Presidentvalget som går av stabelen i 2008 startet rekordtidlig. Bush-administrasjonen har i mindre grad klart å formidle på en forståelig måte hvorfor USA bør utføre krig i Irak. I et politisk klima der stadig flere amerikanere oppfatter krigen i Irak som et «nytt Vietnam», blir det vanskelig å forsvare amerikanske tap.
Torsdag gikk sentaor Pete V. Domenici fra staten New Mexico ut og fordømte krigen.
- Vi kan ikke fortsette og be våre tropper om å ofre seg på ubestemt tid, mens den irakiske regjeringen ikke klarer å få til målbare fremskritt, skriver New York Times.
Domenici er på gjenvalg til neste år, og han er ikke den eneste republikaneren som er kritisk til krigen. I forrige uke kom senator, Richard G. Lugar fra Indiana med liknende uttalelser. Lugar er en av seniorene i utenrikskomitéen. I likhet med senator, John W. Warner fra Virginia, som også er på gjenvalg og som har bedt om at Bush-administrasjonen må skifte kurs.