Sju soldater drept nord i Libanon

Kamper i palestinsk flyktningeleir.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sju libanesiske soldater er drept i kamper med en væpnet gruppe nord i Libanon.

Tre soldater ble drept og minst fire såret da libanesiske styrker havnet i skuddveksling med den militante gruppen Fatah al-Islam i en palestinsk flyktningleir nord i Libanon, opplyser sikkerhetskilder.

Ytterligere fire libanesiske soldater ble drept da væpnede menn fra Fatah al-Islam angrep en militærpatrulje i Koura-regionen nord i Libanon.Før daggry Kampene startet før daggry søndag ved inngangen til flyktningleiren Nahr al-Bared nær havnebyen Tripoli nord i Libanon. Vitner sier de hørte skyting med automatvåpen og maskingeværer, og drønn av eksplosjoner rystet området.Militære kilder sier kampene startet etter at en militærpost utenfor leiren ble angrepet av væpnede menn fra Fatah al-Islam. Ifølge en libanesisk TV-stasjon er minst tre medlemmer av Fatah al-Islam drept.Det var også væpnede sammenstøt inne i selve Tripoli, da soldater skulle gjennomføre en arrestasjon. Kampene spredte seg til omkringliggende gater.Styrket vakthold Libanesiske soldater får ikke rykke inn i palestinske flyktningleire, i henhold til en gammel avtale. Men hæren har styrket vaktholdet rundt leiren etter bombeaksjoner mot to busser i Tripoli i februar, som myndighetene anklager Fatah al-Islam for å stå bak.Gruppen ble dannet i fjor av utbrytere fra en prosyrisk gruppe. Libanesiske tjenestemenn hevder Fatah al-Islam bare er en dekkorganisasjon for den syriske etterretningstjenesten, noe både Syria og gruppen selv benekter.Erklæringer fra Fatah al-Islam har dukket opp på islamistiske nettsteder som også pleier å publisere erklæringer fra terrornettverket al-Qaida. (NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer