Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sju tatt for svindelforsøk i Bergen

Ville betale med falske sedler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet i Bergen har i kveld pågrepet sju afrikanere som satt på Kvarteret, studentenes kulturhus i Bergen. Politiet ble tilkalt da de sju forsøkte å gjøre opp med femtilapper som kan ha vært falske.


- De sju hadde sittet der en stund og da de skulle gjøre opp oppdaget de ansatte at sedlene var falske, sier operasjonsleder Per Stiegler i Hordaland politidistrikt til Dagbladet.no.

Ettersom politiet ikke fant ut av hvem av de sju mennene som hadde forsøkt seg som svindlere, ble alle tatt med til arresten.

- Der blir de sittende til i morgen, mistenkt for falskmyntneri.

Beløpet er foreløpig ikke kjent, men operasjonsleder mener det dreier seg om en del hundrelapper. De sju, som er mellom 20 og 30 år skal ikke være kjenninger av politiet fra tidligere av.

Operasjonsleder har foreløpig ikke sett de falske sedlene selv, og kunne derfor ikke uttale seg om kvaliteten da Dagbladet.no ringte.


- Men har de fått tilgang til en god kopimaskin er det enkelt å lage gode forfalskninger, mener operasjonsleder Stiegler.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media