Sju terrorister jages i USA

Skal være klare for et spektakulært angrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Al-Qaida planlegger et voldsomt angrep mot USA i løpet av de nærmeste månedene, advarer justisminister John Ashcroft.

- Disse bekymringsfulle etterretningsrapportene tyder på at al-Qaida har til hensikt å angripe USA kraftig, sa Ashcroft på en pressekonferanse i går kveld.

Justisministeren viser til erklæringer fra terrornettverket. Etter massedrapet på togpassasjerer i Spania 11. mars, skal talsmenn for al-Qaida ha sagt at forberedelsene til aksjoner i USA var '90 prosent klare'.

Blant mulige angrepsmål nevnte Ashcroft

  • Det økonomiske toppmøtet i delstaten Georgia (G8-gruppa) 9. juni,
  • Landsmøtene til det demokratiske partiet i Boston 26. juli og
  • Republikanernes landsmøte i New York 1. september.

    Ashcroft hevder at terroristene har justert sin taktikk. Nå reiser de gjerne i familiegrupper og bestreber seg på å framstå som europeere, mener han.

    På pressekonferansen blinket justisdepartementet ut sju ettersøkte terrorister. Bildene av seks av dem har også vært publisert tidligere. Blant de mistenkte er Adnan G. El Shukrijumah. El Shukrijumah skal være jemenitt, men født i Saudi-Arabia. Familien hans bor angivelig i Guyana i Sør-Amerika og han skal ha et guyansk pass. Ifølge CNN har El Shukrijumah også oppholdt seg i Florida. Kilder CNN har vært i kontakt med beskriver ham som en som organiserer operasjonene ute i felten og en av al-Qaidas strategikere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.