Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sju terrortatt i Storbritannia

Seks menn og en kvinne er arrestert i fire britiske byer i en større antiterroraksjon. Samtidig avhører tysk politi tre menn som skal ha samarbeidet med selvmordspiloten Mohammed Atta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den britiske aksjonen startet klokka 06 i dag tidlig. Politiet opplyser at den har sammenheng med aksjonene i desember, der sju nordafrikanske menn ble arrestert i forbindelse med produksjonen av den ekstremt farlige giften ricin, melder BBC Online.

Den godt koordinerte aksjonen i dag ble gjennomført i de britiske byene Glasgow, Edinburgh, Manchester og i London, opplyser politioffiseren Tom Wood.

Han opplyser at de ikke vil gi noe mer informasjon om saken siden den er knyttet til en eksisterende etterforskning, hvor de involverte er fengslet under de strenge britiske atiterrorlovene.

Politiet opplyser at de vil bruke to dager på å undersøke leilighetene de sju oppholdt seg i.

Tatt i Tyskland

Samtidig opplyser tysk politi at de avhører tre menn som er mistenkt for å planlegge aksjoner mot amerikanske installasjoner i Tyskland. Politiet opplyser til nyhetsbyrået AP at de tre skal ha forbindelse med Hamburger-cellen, som deltok i planleggingen av og gjennomføringen av terroraksjonene mot USA den 11. september i 2001.

Hamburgercellen ble trolig ledet av Mohammed Atta, som amerikansk politi mener styrte det ene flyet som traff World Trade Center.

De tre ble tatt da politiet raidet seks ulike steder, blant annet et islamsk forsamlingshus i byene Münster og Minden. Alle tre skal være ledende skikkelser innenfor islamske miljøer i Tyskland.

<B>AKSJONERTE I DAG: Seks menn og en kvinne ble tatt i aksjonene i dag tidlig. Her fra en leilighet i Glasgow.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling