Sju tunneler på E18 stenger

Sommer i kø for Vestfold-bilister. Se listen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vegdirektoratet har bestemt å stenge ytterligere fire tunneler på E18 i Vestfold, i tillegg til de tre som allerede er stengt. Årsaken er alvorlige svakheter som krever sikringsarbeid.

- Svelleleiren i området er mer aktiv enn det som ble forutsatt da nye E18 ble bygd. Derfor er tunnelene undersikret, sier utbyggignsdirektør Lars Aksnes i Vegdirektoratet til NRK Dagsnytt..

Den første tunnelen, Hanekleivtunnelen, ble stengt på ubestemt tid etter et ras natt til 1. juledag. Samtidig ble Løkentunnelen stengt, også den på ubestemt tid. Torsdag før påske ble Bolstadtunnelen stengt, og kun ett løp er åpent.

Nå varsler Vegdirektoratet at ytterligere fire tunneler må stenges.

De fire er:

 • Hillestadtunnelen
 • Bringåkertunnelen
 • Botnetunnelen
 • Brekketunnelen

  Alle stenges på grunn av sikringsarbeid, men veimyndighetene håper at det ene løpet i tunnelene kan holdes åpne mens det andre sikres.

  I så fall kan 5 000 biler bruke nye E18 i døgnet under utbedringen. I gjennomsnitt kjører det 17 000 biler i døgnet på strekningen. På de store utfartsdagene vår og sommer er trafikken oppe i 30 000 kjøretøy, skriver Aftenposten.

  Dermed går det mot en sommer med køer på nye og gamle E18 gjenniom Vestfold.

  Klokka 10 i dag blir det klart hvem som vinner anbudet for sikringsjobben i Hanekleiv- og Løkentunnelene.

  Vegdirektoratet har gitt Vegvesenet ordre om å inspisere samtlige tunneler i alle landets regioner. Resultatet fra inspeksjonene vil trolig bli presentert av samferdselsminister Liv Signe Navarsete i midten av mai.

  (NTB)

RULLER VIDERE: I etterkant av raset i Haneklevulykken 1. juledag 2006 har det kommet krav om at ytterligere seks tunneler stenges. Foto: Jarl Fr. Erichsen
RULLER VIDERE: I etterkant av raset i Haneklevulykken 1. juledag 2006 har det kommet krav om at ytterligere seks tunneler stenges. Foto: Jarl Fr. Erichsen Vis mer