KOH TAO: I løpet av de siste tre årene har syv turister blitt funnet døde på ferieøya Koh Tao i Thailand. En kvinne har vært savnet siden mars i år. Foto: REUTERS/Chaiwat Subprasom
KOH TAO: I løpet av de siste tre årene har syv turister blitt funnet døde på ferieøya Koh Tao i Thailand. En kvinne har vært savnet siden mars i år. Foto: REUTERS/Chaiwat SubprasomVis mer

Sju turister har blitt funnet døde på «Dødsøya» de siste tre årene: I april ble en kvinne funnet halvt oppspist av øgler

Mystiske dødsfall preger den populære ferieøya Koh Tao.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Elise Dallemagne ble funnet død på Koh Tao i Thailand - halvt oppspist av øgler.

Men hun er ikke den eneste som har lidd en uforklarlig død på ferieøya, skriver Mirror.

De siste årene har sju turister mistet på livet på øya.

Forsvant på vei hjem
I slutten av april i år ble belgiske Elise Dallemagnes (30) kropp funnet på øya The Telegraph nå omtaler som «Dødsøya». Hun hadde vært på reisefot i rundt to år, og forsvant på vei hjem.

Åtte dager etter hjemreisedatoen la lokalbefolkningen merke til at en øgle gikk frem og tilbake i jungelen. De fulgte etter den og fant kvinnens kropp, halvt oppspist av øgler.

Thailandsk politi mener at det dreier seg om et selvmord, men Dallemagnes mor, Michele van Egten, tror ikke på dette. Hun mener at noen har vært involvert i datterens død.

Overfor Time Magazine anklager moren politiet for å dekke over den egentlige dødsårsaken.

Det ble ikke funnet noe selvmordsbrev, og Dallemagnes bagasje hadde blitt lastet opp i båten som skulle frakte henne fra øya.

Drept etter strandfest
I 2014 ble de unge britiske backpackerne Hannah Witheridge (23) og David Miller (24) drept på vei tilbake til hotellet sitt etter en strandfest.

Ofrene skal ha blitt funnet nesten nakne om lag 30 meter fra bungalowen de bodde i på Sairee Beach 15. september 2014. Ifølge politiet ble Witheridge voldtatt før hun ble slått ihjel.

Miller skal ha blitt slått i hodet med ett slag. Han ble liggende på grunt vann, og dødsårsaken var drukning.

En blodig hakke ble også funnet på stedet, og politiet uttalte at denne og en stokk ble brukt til å drepe de to britene.

To personer ble senere dømt for drapene.

Forsvunnet
Den russiske turisten Valentina Novozhyonova (23) forsvant fra hostellet hvor hun bodde på Koh Tao i vinter.

Hun sjekket inn på et hostell 11.februar, og skulle sjekke ut 16.februar. Hun sjekket ikke ut da hun skulle. Da de ansatte ved hostellet undersøkte rommet hennes, fant de og Novozhyonovas mobiltelefon, kamera og pass.

Kvinnen er fortsatt ikke funnet.

Politiet mener det er selvmord og ulykker
En annen britisk mann ble funnet død i et svømmebasseng i begynnelsen av januar 2016. Det lokale politiet mente at obduksjonen viste at Luke Miller druknet, og at de ikke kunne finne bevis for at han hadde blitt drept.

Familien hans satte spørsmålstegn ved dette, og mente at de hadde hørt andre versjoner av hva som hadde skjedd.

En venn som var med til Thailand har uttalt at han følte at politiet dekket over dødsfallet fordi det var enda en avdød turist på Koh Tao.

En annen venn som også var med på ferien har uttalt at vennens død ikke var en ulykke.

Flere dødsfall

Franskmannen Dimitri Povse ble funnet, hengt, i en bungalow første nyttårsdag i 2015, og døden hans ble vurdert som et selvmord. Povse ble funnet med hendene knyttet bak på ryggen.

I januar 2015 døde britiske Christina Annesley (23) på øya. Det thailandske politiet mente at kvinnen døde etter at hun blandet antibiotika med alkohol, men familien hennes tror ikke på denne forklaringen.

- Vi vet ikke hvordan eller hvorfor hun døde. Hun tok antibiotika for en infeksjon og hun hadde drukket, men det thailandske politiet unnlot å undersøke om kombinasjonen var nok til å drepe henne, har kvinnens far uttalt tidligere.

1.januar 2014 ble britiske Nick Pearson funnet død i sjøen. Politiet mente at han døde etter et fall, men hans familie mente at han ble drept.