Sju ungdommer fengslet i massevoldtektssak

Sju av de ni danske ungdommene som skal ha stått bak massevoldtekten av en 14 år gammel jente, er nå varetektsfengslet. De to siste ungdommene er bare 12 og 14 år, og er dermed under den kriminelle lavalder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går bestemte en dansk rett at fem av de ni ungdommene skulle fengsles. Påtalemyndighetene påkjærte kjennelsen, og i dag besluttet Vestre Landsrett at ytterligere to av ungdommene skulle fengsles. Dermed er sju av de ni guttene som skal ha stått bak den grusomme massevoldtekten av en 14 år gammel jente, varetektsfengslet. De siste to guttene er bare 12 og 14 år gamle, og er tatt hånd om av barnevernet.

De varetektsfengslede er fire 15-åringer, en 16-åring, en 17-åring og en 18-åring. Alle ble arrestert på torsdag. De sju som er over den kriminelle lavalder er siktet for både voldtekt og annen kjønnslig omgang enn samleie. Ifølge det danske nyhetsbyrået Ritzau dreier det seg om særdeles grovt overgrep mot den 14 år gamle jenta.

Voldtekten skal ha skjedd sist søndag mellom klokka 19.30 og 23.30 i et skur i Bispehaven i den vestlige delen av Århus. Jenta skal ha vært svært medtatt da politiet prøvde å avhøre henne.

Alle guttene nekter straffeskyld.

eugene.brandal.laran@dagbladet.no