Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sju ungdommer pågrepet etter vold mot 15-åring

Ytterligere fire ungdommer er pågrepet i forbindelse med overgrepet mot en 15 år gammel jente i en leilighet i Larvik lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til sammen er sju personer pågrepet i saken.

To 17 år gamle jenter og en 18 år gammel mann er tidligere pågrepet. Onsdag ble disse tre varetektsfengslet i to uker med brev- og besøkskontroll.

Flere pågripelser?

De fire siste pågrepne, som er siktet for medvirkning til mishandlingen, satt onsdag i avhør. Politiet mistenker at flere personer var innblandet i episoden, og utelukker ikke at flere kan bli pågrepet på et senere tidspunkt.

– Vi vet at mishandlingen foregikk i en leilighet, og vi vet at det var flere personer der. Vi vil derfor prøve å kartlegge hva de forskjellige personene gjorde. Så man kan ikke utelukke flere pågripelser, sier politiinspektør Magnar Pedersen i Vestfold politidistrikt til NTB.

– Sterkt preget

Omstendighetene rundt overgrepet er foreløpig uklare, men Pedersen sier til Østlands-Posten at det dreier seg om uvanlig grov vold. Blant annet skal overgriperne ha klippet håret av jenta og påført henne brannskader.

Pedersen vil ikke si noe om hvilke motiver som skal ligge bak mishandlingen.

– Det har kommet opp noen forklaringer, men jeg vil ikke kommentere dette mer nå. Vi vil gi alle en sjanse til å forklare seg først, sier han til NTB.

Bistandsadvokat, Tove Nissen Sollie, sier den 15 år gamle jenta er sterkt preget av hendelsen.

– Det er klart at dette er en alvorlig hendelse som preger jenta sterkt. Hun vil selvfølgelig få sakkyndig behandling og et støtteapparat rundt seg, som vil gjøre det beste for at hun skal komme til hektene igjen, sier hun til NRK.
(©NTB)