Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sjuåring avvæpnet

Et våpen er et våpen, tenkte sikkerhetsvaktene på Gardermoen. Derfor tok de beslag i vannpistolen som Kristian (7) forsøkte å «smugle» ombord på flyet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg ble litt redd inni meg og lei meg for at jeg måtte gi den fra meg, forteller Kristian Lindkjenn til Dagsavisen. Sammen med besteforeldrene skulle sjuåringen på ferie til Nordland. I bagen sin hadde han en nyervervet vannpistol - en stor og fargerik sak i plast. - Den bagen må vi nok se nærmere på, sa vakta i sikkerhetskontrollen på Gardermoen og tok med seg guttungen inn på et avlukke, der pistolen ble beslaglagt.

- Komisk

Pistolen ble senere løslatt, og kom etter i ensom, innpakket majestet til Bodø, der Kristian og besteforeldrene kunne hente den. - Vi ser bare det komiske i dette. Vaktene gjorde sikkert bare jobben sin. Men kan du se for deg en sju år gammel flykaprer med vannpistol på tur med besteforeldrene sine, sier mormor Snefrid Kristensen til Nordlands Framtid.

- Vannpistoler er definert som farlig gods etter internasjonale regler. Det viktigste er å ivareta sikkerheten så passasjerene føler seg trygge. En vannpistol kan fylles med hva som helst, for eksempel syre, opplyser administrerende i Olsten Airport Security, Hanne Berg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media