Sjuåring drept av brennmanet

Døde i løpet av minutter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ei sju år gammel australsk jente ble trolig drept av en brennmanet under en svømmetur i går, melder Sydney Morning Herald.

Jenta svømte på ei strand nord i delstaten Queensland da hun ble brent. Hun styrtet skrikende opp av vannet og falt sammen på stranda foran foreldrene sine, som straks ringte nødnummeret.

En tilskuer forsøkte gjenoppliving, men mislyktes. Det samme gjorde ambulansepersonellets hjerteredningsforsøk. Jenta ble så brakt til det lokale sykehuset, der hun ble erklært død.

Tentakkelmerker på jentas bryst og bein tyder på at hun ble brent av en kubemanet, også kalt sjøveps. Den lille maneten er et av verdens giftigste dyr.

- Smerten er uutholdelig. Det er som å bli senket ned i kokende olje, sier marinbiologen Lisa-Ann Gershwin til AAP.

- Hun døde trolig i løpet av få minutter. At hun mistet bevisstheten veldig, veldig fort, er bra. Det sparte henne for mye lidelse.

Tragedien er den tredje dødsulykken i havet utenfor Queensland på like mange dager:

En 21-årig kvinne døde av sjokk og blodtap etter at hun ble angrepet av en hai på lørdag, og en 50-årig mann druknet etter at båten hans kantret på fredag.

DØDELIG: Sjøveps (chironex fleckeri), her i akvariet i Cape Town. Foto: Scanpix
DØDELIG: Sjøveps (chironex fleckeri), her i akvariet i Cape Town. Foto: Scanpix Vis mer

Det er bare tre år siden sist en sjuåring ble drept av en sjøveps i Queensland. Til sammen har 70 mennesker dødd etter sjøvepsangrep i Australia siden 1884.

EN AV VERDENS GIFTIGSTE: Marinbiolog Jamie Seymour ved James Cook-universitetet i Queensland med en sjøveps (den store maneten) og dens mindre slektning irukandjien.