Sjuåring forlatt i skogen som straff - funnet etter seks dager

- Vi har gjort noe utilgivelig mot barnet vårt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Foreldrene til en japansk sjuåring ble så oppgitt over guttens dårlige oppførsel at de forlot sønnen i et skogholt som straff. Da paret rundt fem minutter senere kom tilbake for å finne ham, var gutten sporløst forsvunnet.

Foreldrene ringte politiet og fortalte at sønnen hadde forsvunnet mens de sanket ville grønnsaker i skogen, under en tur på Hokkaido-øya i nordlige Japan. Men faren innrømmet senere at de hadde bedt gutten gå ut av bilen som straff, og at han var redd for å fortelle politiet sannheten. 

Funnet De siste seks dagene har mer enn 180 letemannskaper deltatt i søket etter gutten. Onsdag ble også militæret satt inn i søket, meldte Reuters.

Etter nesten én uke ga søket resultat. Japanske redningsmannskaper kunne natt til fredag, norsk tid, melde at de mener å ha funnet gutten i byen Shikabe. Gutten skal etter forholdene være i god form, melder Japanske NHK.

Sjuåringen, som selv identifiserte seg som den savnede gutten, skal ha fått mat og drikke og er nå kjørt til sykehus for oppfølging. 

- Våget ikke å si sannheten Foreldrene har tidligere oppgitt å ha gått rundt 500 meter fra barnet, før de kom tilbake til stedet de forlot ham. 

- Jeg våget ikke å si sannheten, skal faren ha sagt overfor TV Asahi.

Videre forklarte faren at sønnen ble straffet for å ha kastet stein på biler og forbipasserende personer tidligere på dagen. 

ENORM LETEAKSJON: Japans selvforsvarsstyrker, frivillige, redningsgrupper og politiet har den siste uka lett etter en sju år gammel gutt, som ble forlatt av foreldrene sine i skogen som straff for dårlig oppførsel. Nå melder japansk media at gutten har blitt funnet. Foto: Daisuke Suzuki/Kyodo News/AP
ENORM LETEAKSJON: Japans selvforsvarsstyrker, frivillige, redningsgrupper og politiet har den siste uka lett etter en sju år gammel gutt, som ble forlatt av foreldrene sine i skogen som straff for dårlig oppførsel. Nå melder japansk media at gutten har blitt funnet. Foto: Daisuke Suzuki/Kyodo News/AP Vis mer

- Vi har gjort noe utilgivelig mot barnet vårt, og vi har skapt problemer for veldig mange andre. Jeg håper bare han er trygg, sa guttens far til japansk TV, gjengitt av Reuters

Saken har vært omtalt av media over hele verden, og har ført til en nasjonal debatt i Japan om hvorvidt foreldrene gikk for langt i deres avstraffelsesmetode.

Søket har de siste dagene pågått i et fjellområde der temperaturene fortsatt er relativt lave på denne tiden av året. Daily Mail meldte at det fantes rovdyr i området, deriblant en variant av brunbjørn nær grizzlybjørn i størrelse. Denne angriper imidlertid sjelden mennesker.

ØY: Øya Hokkaido ligger nord for fastlandet i Japan. Det er på denne øyas fjellområder over hundre letemannskaper den siste uka har søkt etter gutten som nå trolig er funnet. Foto: Scanpix
ØY: Øya Hokkaido ligger nord for fastlandet i Japan. Det er på denne øyas fjellområder over hundre letemannskaper den siste uka har søkt etter gutten som nå trolig er funnet. Foto: Scanpix Vis mer