Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sjuåring funnet alene tre uker etter flodbølgen

Den indonesiske gutten ble skyllet bort fra familien sin da flodbølgen kom. I tre uker levde han alene i et øde kystområde før han ble oppdaget av et britisk TV-team og gjenforent med faren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gutten, som har navnet Martunis, var svært tynn og full av myggstikk da teamet fra Sky News oppdaget ham på en øde strand i provinsen Banda Aceh. Trolig har han overlevd på vann fra sølepytter etter at han ble ført 2 kilometer bort av tsunamien 2. juledag.

Da han ble funnet, fortalte gutten at han hadde sett både moren og faren bli skylt vekk. Han visste ikke om de levde, og hadde vært på vandring siden.

Britene tok gutten med til sykehus hvor han ble gjenkjent av en annen pasient. Deretter ble han gjenforent med bestefaren og faren.

Guttens mor og to søsken er fortsatt savnet.

- Gutten kommer til å bli helt frisk. Det som er skjedd er helt utrolig, sier Laura Conrad som arbeider for britisk Redd Barna, som behandlet gutten.

(©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media