Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sjuåring måtte berges ut av buss på vippen

En sjåfør og en sju år gammel skoleelev satt fanget i en buss som skled av veien i Voss og holdt på velte.


VELTET NESTEN: En sju år gammel skoleelev hjelpes ut av bussen som kjørte av veien på fylkesvei 311 i Voss torsdag morgen. Foto: Geir Geitle / Avisa Hordaland / NTB scanpix
VELTET NESTEN: En sju år gammel skoleelev hjelpes ut av bussen som kjørte av veien på fylkesvei 311 i Voss torsdag morgen. Foto: Geir Geitle / Avisa Hordaland / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En sjåfør og en sju år gammel skoleelev satt fanget i en buss som skled av veien i Voss og holdt på velte. Men de kom uskadd fra hendelsen gjennom sidevinduet.

Klokken 8.12 torsdag morgen kom meldingen fra politiet i Hordaland om at skolebussen hadde kjørt av veien på glatte på fylkesvei 311 ved Vangsvatnet i Voss kommune.

Bussen havnet "på vippen" i en skråning og sto i fare for å velte. Bussjåføren og den ene passasjeren, en sju år gammel gutt, turte ikke å bevege seg i frykt for at det skulle vippe kjøretøyet feil vei.

- Verken sjåfør eller passasjer tør å ta av seg setebeltet. Bussen risikerer å tippe over og velte ned i grøften. Bussjåføren opplyser at faren for å velte er stor, sa vaktkommandør Torkjell Helle ved 110-sentralen i Hordaland til NRK.

Litt før klokken ni kunne brannvesenet melde at de hadde hentet de to personene ut av bussen gjennom sidevinduet. Bussen blir hentet opp av en redningsbil i løpet av formiddagen.

Årsaken til utforkjøringen var trolig glatte veier. Underkjølt regn skaper store problemer en rekke steder i Norge torsdag.

- Politiet avslutter på stedet. Veien er åpen. «Speilglatt» på stedet, melder Hordaland-politiet om ulykkesstedet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media