VELTET NESTEN: En sju år gammel skoleelev hjelpes ut av bussen som kjørte av veien på fylkesvei 311 i Voss torsdag morgen. Foto: Geir Geitle / Avisa Hordaland / NTB scanpix
VELTET NESTEN: En sju år gammel skoleelev hjelpes ut av bussen som kjørte av veien på fylkesvei 311 i Voss torsdag morgen. Foto: Geir Geitle / Avisa Hordaland / NTB scanpixVis mer

Sjuåring måtte berges ut av buss på vippen

En sjåfør og en sju år gammel skoleelev satt fanget i en buss som skled av veien i Voss og holdt på velte.


Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En sjåfør og en sju år gammel skoleelev satt fanget i en buss som skled av veien i Voss og holdt på velte. Men de kom uskadd fra hendelsen gjennom sidevinduet.

Klokken 8.12 torsdag morgen kom meldingen fra politiet i Hordaland om at skolebussen hadde kjørt av veien på glatte på fylkesvei 311 ved Vangsvatnet i Voss kommune.

Bussen havnet "på vippen" i en skråning og sto i fare for å velte. Bussjåføren og den ene passasjeren, en sju år gammel gutt, turte ikke å bevege seg i frykt for at det skulle vippe kjøretøyet feil vei.

- Verken sjåfør eller passasjer tør å ta av seg setebeltet. Bussen risikerer å tippe over og velte ned i grøften. Bussjåføren opplyser at faren for å velte er stor, sa vaktkommandør Torkjell Helle ved 110-sentralen i Hordaland til NRK.

Litt før klokken ni kunne brannvesenet melde at de hadde hentet de to personene ut av bussen gjennom sidevinduet. Bussen blir hentet opp av en redningsbil i løpet av formiddagen.

Årsaken til utforkjøringen var trolig glatte veier. Underkjølt regn skaper store problemer en rekke steder i Norge torsdag.

- Politiet avslutter på stedet. Veien er åpen. «Speilglatt» på stedet, melder Hordaland-politiet om ulykkesstedet.

(NTB)