Sjuåring mistet mamma og pappa

Dødsfallene fortsatt uoppklarte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet har nå offentliggjort at de to som ble funnet døde i en bolig på Sjøholt på Sunnmøre tidligere i dag, er en kvinne og en mann, et tysk og ungarsk par i 30-åra. De to har en sjuårig sønn sammen, som går på skolen i bygda.

- Alle vet

- Vi har nå varslet landenes ambassader, og de pårørende blir varslet. Dessuten vet alle i bygda hvem det dreier seg om allerede, så det er liten vits i å holde dette tilbake lenger, sier jourhavende advokat Ingar Bøen ved Sunnmøre politidistrikt til Dagbladet.no.

Den lille sønnen blir nå tatt hånd om av barnevernet, mens etterforskningen fortsetter for fullt for å få klarlagt hva som skjedde i boligen der foreldrene ble funnet døde rett før klokka 08.

- Vi har gjort oss noen tanker, men venter først og fremst på obduksjonen, som etter planen skal skje i morgen, sier Bøen, som hele tida har karakterisert saken som en «familietragedie» - hvilket kan innebære at det dreier seg om et drap og et selvdrap.

Mange vitner

Tekniske etterforskere er i ferd med å avslutte arbeidet i boligen. Samtidig fortsetter den taktiske etterforskningen.

- Vi har mange vitner som skal avhøres, men det er uklart hva disse eventuelt har sett eller hørt, sier politiadvokaten.

FULL ETTERFORSKNING: Sunnmørs-politiet prioriterer dødsfallene i Sjøholt høyt, og har mesteparten av dagen drevet teknisk og taktisk etterforskning i den lille bygda utenfor Ålesund. Foto: REIDAR OPSAL/BYGDEBLADET
FULL ETTERFORSKNING: Sunnmørs-politiet prioriterer dødsfallene i Sjøholt høyt, og har mesteparten av dagen drevet teknisk og taktisk etterforskning i den lille bygda utenfor Ålesund. Foto: REIDAR OPSAL/BYGDEBLADET Vis mer

Ørskog kommunes krisegruppe er nå satt i sving for å hjelpe Sjøholts innbyggere med å takle den vanskelige situasjonen bygda er kommet opp i.

Sunnmørs-kommunen Ørskog har knapt 2200 innbyggere.

- Dette er en liten kommune der nærmest alle kjenner alle. Så denne hendelsen er noe som berører oss alle, sa ordfører Thorbjørn Fylling til Dagbladet.no tidligere i dag.

Sjuåring mistet mamma og pappa
HÅPER PÅ SVAR: De tekniske etterforskerne er i ferd med å avslutte arbeidet i parets bolig, som ligger i et hus med flere boenheter.