Sjuåring skjøt og drepte mor

En sju år gammel gutt som lekte med pappas gevær, utløste et skudd som traff og drepte hans egen mamma. Tragedien utspant seg på en ranch i delstaten Colorado i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 36 år gamle mora Jill Wells døde momentant, da skuddet fra salongrifla traff henne i hodet, opplyser sheriff Leroy Yowell i Lincoln fylke i Colorado. Politiet betrakter saken som en ren ulykke, og ingen vil bli siktet for noe lovbrudd, sier Yowell.

Ulykken vil likevel uten tvil utløse en ny debatt om våpenlovene i USA, der det i mange delstater fortsatt er svært lett å skaffe seg skytevåpen. Tidligere denne uken uttrykte det føderale politiet FBI sterk bekymring over at slike våpen ofte havner i hendene på hardkokte forbrytere.

Skjøt på blink

Lille Tanner Wells, som fylte sju år lørdag, skjøt sist onsdag på blink sammen med mamma Jill og pappa Mike. Gutten spurte om han kunne få låne farens salongrifle og prøve å treffe en skive som var festet til en høyballe på gården utenfor Punkin Center, en småby rundt 150 kilometer sørøst for Denver.

- Han er vant til å skyte med en finkalibret rifle av den typen som kalles Chipmunk, men denne gangen ville han prøve pappas gevær, sier sheriff Yowell. Pappaen svarte at ja, det fikk han lov til - men han fikk bare skyte ett skudd. Så gikk Wells for å hente Chipmunk-geværet, som lå i familiens bil.

Mens han hadde ryggen til sønnen og kona, hørte han at det smalt. Gutten hadde etter alt å dømme spent hanen på geværet, og så greid å utløse skuddet, før han fikk lagt an og siktet på blinken, sier Yowell.

Flom av våpen

FBI klager nå over at politiet ikke greier å kontrollere alle søknadene fra folk som ønsker å kjøpe skytevåpen. Bare i løpet av de siste to årene skal dårlig eller helt manglende kontroll ha ført til at rundt 200 000 våpen er havnet i hendene på straffedømte personer, skrev avisen USA Today denne uken.

- Dette gjør meg svært nervøs, sier David Loesch, som er sjef for FBIs behandling av spørsmål som har med våpenkontroll å gjøre. Han forklarer at det føderale politiets databaser er fulle av hull, og at FBI verken har tid eller penger til å føre god nok kontroll.

I 1999 innvilget FBI søknaden fra en 30 år gammel mann i Castle Rock i Colorado, uten å oppdage at mannen var under etterforskning og at han hadde kranglet med familien. Få timer etter at han fikk godkjenningen, kjøpte mannen en pistol og drepte sine tre barn.

(NTB)