Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sjuåring slo alarm

Mary Ann Hansen (42) hadde planlagt bryllup med 31-åringen fra Algerie. Onsdag knivstakk han henne til døde. Hennes datter varslet om drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BODØ (Dagbladet): Den sju år gamle jenta var vitne til drapet, sammen med den voksne kvinnen avdøde hadde delt leilighet med siden november.

Flere sentrale kilder bekrefter at sjuåringen ved hjelp av telefon greide å få varslet utenforstående familiemedlemmer om drapet.

Også avdødes tre uker gamle guttebaby var i leiligheten. Sju-åringen blir nå tatt hånd om av sin biologiske pappa, mens babyen er overlatt omsorgspersoner.

Avlyste bryllup

Ifølge en oppsummering over vielser i Domkirkens menighetsblad hadde Mary Ann Hansen og algerieren planlagt å gifte seg 25. juli 2003.

Vielsen ble avlyst, bekrefter domprost Tor Berger Jørgensen til Dagbladet.-  Det formelle var ikke i orden. Han manglet oppholdstillatelse, og uten den kunne det ikke avholdes noen vielse. Siden hørte jeg ikke noe mer, forteller han.

Fikk avslag

Den 31-årige algerieren fikk i november 2002 avslag på sin asylsøknad, og i mars året etter forkastet Utlendingsnemnda den drapssiktedes anke. Siden har han levd i skjul for myndighetene.

-  Han kan ha hatt et håp om at et bryllup ville endre situasjonen, sier forsvarer Nils Aga.

Ikke før han knivstakk sin tidligere kjæreste, ved 20-tida onsdag, ble politiet klar over hvor han oppholdt seg.

De to var ikke samboere.

-  Vi kartlegger nå hvor han har vært i mellomtida, opplyser politiadvokat Reiel Heggedal.

31-åringen har erkjent å ha knivstukket sin tidligere kjæreste.

Kranglet om forholdet

Dagbladet vet at 31-åringen hadde vært i boligen i flere timer forut for handlingen, uten å ha vist tegn til aggressivitet.

-  Da jeg forlot leiligheten ved 19-tida, var det ingen ting som tydet på at dette skulle skje, sier sønnen til kvinnen som avdøde delte leilighet med til Dagbladet.

Politiet vil ikke gå inn på motivet bak drapshandlingen. Fra informert hold får Dagbladet opplyst at 31-åringen har forklart at det oppsto en krangel mellom ham og avdøde om forholdet deres, der hans flukt fra myndighetene skal ha blitt tatt opp, og at han følte seg presset.

-  Min klient ville ikke drepe. Han sier han stakk henne én gang, med en kniv som tilhørte husholdningen. At dette var dødelig, ble han først gjort oppmerksom på etter pågripelsen. Han er lei seg, sier forsvarer Nils Aga.

Venner i sorg

Kvinnen som delte leilighet med avdøde var i går sterkt preget etter å ha vært vitne til hendelsen. Hun ble kjent med avdøde gjennom jobben i en barnehage. Venner, familie, naboer og kolleger er i sorg.

Mary Ann Hansen har i 11 år arbeidet som reinholder i firmaet O. Bush-Sørensen.

-  Dette er forferdelig. Hun var en rolig, hyggelig og svært pliktoppfyllende person, sier daglig leder Per Busch.-  Dette er fælt. Hun var blid og hyggelig, og viste stolt fram babyen sin da den kom, sier nabo Marte Sørensen (24).

MAMMA DREPT: I går kveld gikk kriminalteknikere fra Salten politidistrikt inn på åstedet i bydelen Rønvik i Bodø. En 31-åring er varetektsfengslet i fire uker, med to ukers brev- og besøkskontroll.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media