Sjuåringene døde i natt

Livene til de to guttene som ble funnet livløse i en dam nær Vansjø i Våler i Østfold i går, sto ikke til å redde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De to sjuårige kameratene ble funnet i dammen nesten to timer etter at de var blitt meldt savnet klokka 13.14 i går ettermiddag. Ingen vet nøyaktig hvor lenge guttene hadde ligget under vann da de ble funnet.

Legepersonell forsøkte gjenoppliving på stedet, og et redningshelikopter fløy guttene videre til behandling på Ullevål sykehus. Etter kort tid ble de overført til Rikshospitalet, og lagt til gradvis oppvarming i hjerte-lungemaskiner.

Sykehuset maktet imidlertid ikke å redde livene til de to sjuåringene. Klokka 03.30 i natt opplyste Rikshospitalet at de begge var døde, melder NTB.

På søndagstur

De to sjuåringene lekte da de plutselig forsvant fra de voksne. Den ene gutten var sammen med kameraten og hans foreldre på søndagstur da ulykken inntraff. Også to andre voksne var med. De skal ha stoppet og rastet, og guttene skal ha lekt rundt rasteplassen da sjuåringene plutselig forsvant.

Foreldrene hadde løpt på kryss og tvers og lett fortvilet en stund, da de meldte guttene savnet klokka 13.14.

Politifolkene var på plass i Vansjø-området i Våler kommune i Østfold en halvtime seinere.

Funnet livløse

Da en politibetjent under den hektiske letingen oppdaget hull i isen på den lille dammen, ble dykkere og et Sea King-redningshelikopter straks tilkalt.

Helikopteret befant seg på Rygge flystasjon, og kom - i likhet med ambulanse og brannbil - raskt til området.

- Klokka 15.12 kom den triste meldingen om at guttene var funnet under vann, og at begge var livløse, opplyser Stein Even Nybjerkan, operasjonsleder ved Østfold politidistrikt.

Redningshelikopteret brakte guttene til Ullevål universitetssykehus i Oslo. Deretter ble de overført til Rikshospitalet som har bedre utstyr for denne typen intensivbehandling.

Mange vann og dammer

Det vakre området er et kjent hytte- og rekreasjonsområde om sommeren fordi det ligger rett ved Vansjø. Dammen der guttene ble funnet, er rundt fem meter bred og 15 meter lang. Men dammen er egentlig en gammel gruve. Vanndybden er ifølge politiet elleve meter.

Da Dagbladet ankom stedet i går, traff vi en nabo som sa at han skjønte at noe forferdelig hadde skjedd. Han så at redningshelikopteret fløy lavt.

Han fortalte at lokalbefolkningen alltid har vært ekstra redde for barn i vårløsningen, fordi det finnes vann og dammer på alle kanter.

- Det første som slo meg var at noen kunne ha falt i gruvene. Men også langs Vansjø finnes det farlige fjellskjær, sa naboen.

Gamle gruver

I området ved nedlagte Ånnerød gård er det sju gamle gruver. Noen er helt fylt igjen, andre bare delvis. Eiendommen eies av Huggenes gård/Agrovekst AS i Rygge. Det har ikke bodd fastboende her siden 50-tallet.

De to guttene var elever ved Halmstad skole i Rygge. Rektor og inspektør ved Halmstad skole informerte i går kveld foreldrene til klassekameratene om den dramatiske ulykken.

<B>UNDER ISEN:</B> Det er uvisst hvor lenge guttene lå i dammen. Det var dykkere som fant dem.
<B>FUNNET LIVLØSE:</B> To sju år gamle kamerater ble søndag funnet livløse av dykkere. De døde senere på Rikshospitalet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer