TILTALT: Kvinnen i 40-åra er tiltalt for drap på sin far og sin tidligere samboer. Foto: Privat
TILTALT: Kvinnen i 40-åra er tiltalt for drap på sin far og sin tidligere samboer. Foto: PrivatVis mer

Sjubarnsmor tiltalt for drap på far og ekssamboer

Dobbeltdrapssiktelsen mot kvinnen i 40-åra fra Kristiansand ble kjent i fjor.

Kvinnen ble i fjor siktet for å ha drept sin far i 2002 og sin tidligere samboer i 2014. I slutten av september 2017 ble hun varetektsfengslet.

Nå er hun tiltalt for de to drapene, skriver VG. Kvinnen har nektet å forklare seg for politiet, men har nektet for drapet.

Politiet ville opprinnelig tiltale kvinnen for overlagt drap, som krever planlegging. Riksadvokaten har imidlertid besluttet at tiltalen nå gjelder forsettelig drap.

Påtalemyndigheten mener faren døde av forgiftning eller drukning, og ekssamboeren av forgiftning eller kveling.

12 års mellomrom

Drapet på kvinnens far skjedde i 2002, mens samboeren ble drept for tre år siden.

Sistnevnte ble funnet død på et hotellrom på et nå nedlagt hotell i Dronningens gate i Kristiansand. Nesten tre og et halvt år senere kunne politiet opplyse at de hadde siktet kvinnen for å ha forgiftet mannen.

Underveis i etterforskningen begynte politiet også å se nærmere på dødsfallet til kvinnens far for 15 år siden.

Faren var 52 år gammel da han ble funnet død i sin bolig i Kristiansand 27. mars 2002. Til slutt mente politiet at de hadde nok beviser til å sikte kvinnen for også å ha drept faren.

Faren skal ha blitt funnet død i badekaret i sin egen bolig.

Den nå tiltalte dattera omtalte selv farens dødsfall i sosiale medier i fjor, i et innlegg som tilsynelatende omhandlet en årelang arvestrid. I meldingen skrev hun at faren ble funnet død i badekaret, og at hun ble bedt om å holde seg unna boligen.

Åpnet grav

Som en del av etterforskningen, besluttet politiet i fjor å åpne graven til faren for å obdusere ham 15 år etter hand død. Rettsmedisinske undersøkelser ble aldri gjort på liket.

Kvinnens samboer var 67 år gammel da han ble funnet død på et hotellrom på det som den gang var First Hotel i Dronningens gate i Kristiansand 6. april 2014.

Kvinnen har to barn sammen med den tidligere samboeren, og til sammen sju barn.

Politiet etterforsket dødsfallet i nesten tre og et halvt år, noe som blant annet innebar skjult etterforskning mot kvinnen. I fjor ble også Kripos koblet inn.

Kvinnen har under etterforskningen vært gjennom en tvungen rettspsykiatrisk observasjon, og har i lange perioder vært varetektsfengslet.

- Ikke bevis

Dagbladet har mandag ikke fått kontakt med kvinnens forsvarer, Olav Sylte. Han sier til VG:

- Det er ikke bevis i saken for å kunne fastslå dødsårsak. Politiet uttalte derimot tidlig at dødsårsaken var forgiftning. Riksadvokaten mener heller ikke det er bevis for planlegging, slik politiet og statsadvokaten mente, sier Sylte.

Saken oppdateres