Dobbeltdrapssaken i Kristiansand

Sjubarnsmoren dømt til lovens strengeste straff

21 års forvaring med 10 års minstetid.

ENDRET STRATEGI: Mens 44-åringen avviste å forklare seg i tingretten, endret hun strategi i ankesaken, og satt flere dager i vitneboksen. Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet
ENDRET STRATEGI: Mens 44-åringen avviste å forklare seg i tingretten, endret hun strategi i ankesaken, og satt flere dager i vitneboksen. Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Elisabeth Terese Aaslie, den 44-årige sjubarnsmoren som har vært tiltalt for å ha drept både sin far i 2002 og sin ekssamboer i 2014, er i Agder lagmannsrett funnet skyldig og dømt til 21 års forvaring med 10 års minstetid. Det melder NTB.

Dette er lovens strengeste straff, og Aaslie er den eneste kvinnen i Norge som er dømt slik.

Aaslie ble også i Kristiansand tingrett dømt til 21 års forvaring med 10 års minstetid. Begge dommene er i tråd med statsadvokat Leif Aleksandersens påstand.

Ifølge NTB så kvinnen kort på sin forsvarer da slutningen ble lest opp, men virket ellers uberørt. Tilhørerbenkene i retten er fullsatte.

Kan bety livstid

Tingretten konkluderte i sin dom fra februar med at sjubarnsmoren er farlig.

Forvaringsdom ilegges bare forbrytere som retten mener er så farlige at det er overhengende fare for gjentakelse dersom de slipper ut. I praksis kan forvaring innebære livstidsstraff, ettersom straffen kan fornyes så lenge retten kommer til at faren er til stede.

44-åringen har hele tida nektet straffskyld, og hennes forsvarer Olav Sylte la i sin prosedyre ned påstand om full frifinnelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer