SATSER TUNGT PÅ IT: - Nå er vi i ferd med å sette i gang et boligprosjekt på 130 boligenheter, sier gründer i bygge- og eiendomsselskapet Jos-Bygg, Jon-Olav E. Sigvartsen. Til venstre anleggsleder Glenn Raymond Halvorsen. Foto: Anders Horntvedt / Finansavisen.
SATSER TUNGT PÅ IT: - Nå er vi i ferd med å sette i gang et boligprosjekt på 130 boligenheter, sier gründer i bygge- og eiendomsselskapet Jos-Bygg, Jon-Olav E. Sigvartsen. Til venstre anleggsleder Glenn Raymond Halvorsen. Foto: Anders Horntvedt / Finansavisen.Vis mer

Sjudobling for snekker-wonderboy

Han startet som 20-åring med et ti måneder gammelt svennebrev og noe slitt verktøy. Nå har selskapet byggeprosjekter for 600 millioner kroner å jobbe med.

(Finansavisen): - Vi har kastet ut printeren, og limet tørker ut på de konvoluttene vi har på lager. Nå bruker vi bare digitale hjelpemidler, sier Jon-Olav E. Sigvartsen, eier og gründer i bygge- og eiendomsselskapet Jos-Bygg, til Finansavisen.

Sjudobling

Det pleier ikke å være mange snekkere på NHO-konferansen, men i januar 2016 sto Sigvartsen på scenen i Oslo Spektrum og talte til 1.200 ledere innen næringsliv, organisasjoner og forvaltning.

NHO betegnet Sigvartsen som «byggmestrenes wonderboy» og mestrenes mester, blant annet på grunn av sitt brennende engasjement rundt papirløs byggeplass.

Nå som 2017 er tilbakelagt kan tømrermesteren ifølge Finansavisen se tilbake på en sjudobling av omsetningen siden 2010.

Digitalisering

- Vi ser store økonomiske effekter av digitaliseringen. Vi ville aldri ha klart å levere lønnsom vekst uten det, sier Sigvartsen til avisa.

På byggeplassen bruker håndverkerne nettbrett med mobildata, og inne på kontoret sørger egenutviklet programvare for at bildedokumentasjon på byggeprosjektene havner der den skal.

Når bilder, byggetegninger og bestillinger overføres digitalt i stedet for å bli kjørt fram og tilbake i bil, kan byggelederen ha ansvaret for flere prosjekter, og dermed kan selskapet øke inntjeningen.

600 millioner kroner

Sigvartsen var 20 år da han startet firmaet i 2000.

- Da hadde jeg et ti måneder gammelt svennebrev og noe slitt verktøy, sier han til avisa.

Nå er selskapet franchisetaker i boligleverandøren Norgeshus, og det er to ganger kåret til beste forhandler i kjeden.

- For noen år tilbake jobbet vi typisk med fem-seks eneboliger av gangen. Nå er vi i ferd med å sette i gang et boligprosjekt på 130 boligenheter. Vi har omdannet oss til konsern og skaffet en tomteportefølje med ferdig regulerte områder, sier Sigvartsen til avisa.

Salgsverdi av prosjektene til sluttbruker inklusive tomt og entreprise er ifølge avisa på 600 millioner kroner, og planen er å jobbe med byggeprosjektene de kommende fire åra.

- Hvor store kan dere bli?

- Det er det ingen grense for. Jeg hadde som mål å omsette for 200 millioner kroner i 2020, og ifølge den planen skulle vi omsette for 100 millioner i 2017, så det betyr at vi ligger foran skjema.

Andre økonominyheter:

Hegnar: - Pyromanen er løs
«Gunner» på: Bygger 300 usolgte boliger
Hvor dyr blir ferien?