Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset

Sjuende corona-dødsfall i Norge

En beboer på Hovseterhjemmet i Oslo som i helgen ble bekreftet smittet med coronavirus, døde torsdag. Flere sykehjem har fått bekreftet utbrudd siste døgnet.

NYTT DØDSFALL: Sju personer i Norge har så langt mistet livet etter å ha blitt smittet av coronaviruset. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det opplyser Sykehjemsetaten i Oslo i en pressemelding. Dermed er sju personer med koronaviruset døde i Norge.

Avdelingsdirektør i Sykehjemsetaten hos Oslo kommune, Henrik Mevold, sier til Dagbladet at den døde ble bekreftet smittet sist helg.

- Det er ikke avdekket smitte hos noen andre pasienter eller ansatte ved Hovseterhjemmet, sier Mevold.

Han opplyser imidlertid at det er påvist smitte ved flere andre sykehjem i Oslo.

Fra tidligere er det bekreftet tre smittede beboere ved Ellingsrudhjemmet. En av disse beboerne døde forrige uke før smitte ble bekreftet.

SYKEHJEM: En beboer på Hovseterhjemmet er bekreftet død etter å ha blitt smittet av coronavirus. Foto: Øistein Monsen / Dagbladet
SYKEHJEM: En beboer på Hovseterhjemmet er bekreftet død etter å ha blitt smittet av coronavirus. Foto: Øistein Monsen / Dagbladet Vis mer

Krevende situasjon

Janne Sonerud, direktør ved Lovisenberg Omsorg, ønsker ikke å uttale seg om omstendighetene rundt dødsfallet, annet enn å bekrefte at det har skjedd.

- Det er alltid trist å miste en beboer, uavhengig av hvordan de dør. Selvfølgelig går mine tanker til de pårørende i en slik situasjon, sier hun til Dagbladet.

På sykehjemmet er det 163 plasser for beboere. Sonerud forteller at de ansatte står på i en krevende situasjon for at beboerne skal leve så normalt som mulig i den situasjonen vi står i knyttet til coronavirus.

- Vi gjør det vi kan for å skape et meningsfullt innhold i hverdagen deres med de ressursene vi har, og innenfor de rammene vi har mulighet til.

Flere utbrudd på sykehjem

Det er i tillegg bekreftet smittede medarbeidere ved Ellingsrudhjemmet, Lillohjemmet og Cathinka Guldberg-senteret.

Sykehjemsetaten i Oslo kommune har også fått bekreftet utbrudd på flere langtidshjem siste døgn. Alle de nye som er bekreftet smittet siste døgn er medarbeidere. Dette er på Økernhjemmet, Furusethjemmet, Stovnerskogen sykehjem, Madserudhjemmet, Abildsø sykehjem, Ryen helsehus og Paulus sykehjem.

Det gjennomføres fortløpende testing av ansatte som får symptomer, og disse sendes så hjem.

- Vi tester også alle beboere straks de får tegn til luftveisinfeksjoner, sier Mevold.

Sju døde

Onsdag døde til sammen tre personer av viruset i Norge. Før onsdagens første dødsfall var det rapportert om tre andre dødsfall som følge av epidemien. Med det har totalt har sju personer i Norge mistet livet etter å ha blitt smittet av coronaviruset.

Totalt er det nå to innlagte ved Oslo universitetssykehus som er omkommet. I tillegg er en person ved Ellingsrudhjemmet i Oslo død på grunn av viruset.

I tillegg er en beboer på et behandlingssenter i Lillestrøm kommune død som følge av viruset.

Det er også en person som var beboer på et sykehjem i Ringsaker kommune.

Også en person som var innlagt ved Bærum sykehus har dødd av covid-19.

Hele Norges coronakart