HELSEKAMPENS VINNER: Torgeir Dahl blir ny ordfører i Molde. Kampen om nytt sjukehus sendte stemmene i taket for Høyre i byen. FOTO: Erik Hattrem
HELSEKAMPENS VINNER: Torgeir Dahl blir ny ordfører i Molde. Kampen om nytt sjukehus sendte stemmene i taket for Høyre i byen. FOTO: Erik HattremVis mer

Sjukehus-krig ga høyrebølge i Molde

Kampen om sjukehuset velgerne tilå plukke Høyre-sedler: - Et kraftig signal til Jens Stoltenberg, sier valg-vinneren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det gikk som både valgeksperter og bookmaker-selskaper spådde: Høyre knuste Arbeiderpartiet i Molde. Kampen om nytt sjukehus i byen ble tøff og Arbeiderpartiet fikk et kraftig signal om misnøye, sier byens neste ordfører fra Høyre, Torgeir Dahl.

1400 jobber i potten
- Jeg håper dette resultatet sender et kraftig signal inn i sentralledelsen til Arbeiderpartiet. Det er snakk om 300 års sjukehushistorie og 1400 arbeidsplasser som står på spill, sier Dahl til Dagbladet.

Han mener det er veldig spesielt at byens sjukehus står på spill. Da helseminister Anne Grete Strøm-Erichsen i desember i fjor ikke lengre kunne love nytt sjukehus i Molde, som tidligere vedatt, ble det ampert i Molde. Saken fikk nasjonal oppmerksomhet.

TAPTE KAMPEN OM KJEDET: Molde skal styres av Høyresiden de neste fire årene. APs ordførerkandidat Sidsel Rykhus nådde ikke opp i kampen om ordførerkjedet. Selv om hun har vært uenig med egen partiledelse i sjukehusstriden, viser foreløpige tall at nesten dobbelt så mange velgere vil ha Høyre og Torgeir Dahl som borgermester. FOTO: Erik Hattrem
TAPTE KAMPEN OM KJEDET: Molde skal styres av Høyresiden de neste fire årene. APs ordførerkandidat Sidsel Rykhus nådde ikke opp i kampen om ordførerkjedet. Selv om hun har vært uenig med egen partiledelse i sjukehusstriden, viser foreløpige tall at nesten dobbelt så mange velgere vil ha Høyre og Torgeir Dahl som borgermester. FOTO: Erik Hattrem Vis mer

 - Media har vært veldig opptatt av denne saken, men jeg vil ikke mene at den har overskygget resten av våre kampsaker i dette valget, sier Dahl.

- Jeg vant valget Han føler at kampen for nye innbyggere også har blitt godt lagt merke til.

- Molde som by konkurrer ikke med nabobyene i et kretsmesterskap om unge tilflyttere. Vi konkurrerer med Oslo, det må vi bare innse. Så jeg er klar til å bli en synlig ordfører i det nasjonale landskapet. Jeg sitter allerede som vara på Stortinget for Høyre og er nummer tre på fylkestingslista, sier han.

Dahl snakket med Dagbladet rett etter klokken 23 i går kveld, hadde Høyre 37 prosent av de opptalte stemmene og Arbeiderpartiet 19 prosent. Det gjenstod fortsatt en del stemmer å telle, men til Dagbladet var han klar:

- Jeg blir ordfører og er klar til innsats fra 10. oktober. Jeg er klar for å jobbe hardt for nytt sjukehus i Molde, sa han.

To timer senere er Dahl enda mer trygg på ordførerjobben.

- Vi har fått 39,5 prosent i fylkesvalget. Jeg har fått ubekreftede meldinger fra den manuelle tellingen ved kommunevalget som går ut på at vi har dobbelt så mange stemmer som Arbeiderpartiet.