Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bjørn Dæhlie eier 50 prosent:

Sjusjøen-leiligheter solgt på dagen

Nesten alle leilighetene i planlagte Sjusjøparken ble solgt ved salgsstart. – Vi hadde ikke trodd vi skulle selge såpass raskt så sent i sesongen, sier Terje Gjeisklid.

Pangstart: – Vi hadde ikke trodd vi skulle selge såpass raskt så sent i sesongen, sier Terje Gjeisklid. Foto: SCANPIX
Pangstart: – Vi hadde ikke trodd vi skulle selge såpass raskt så sent i sesongen, sier Terje Gjeisklid. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finansavisen: - Vi har solgt ni av 12 leiligheter i første byggetrinn. Det har vært unormalt høy interesse, ofte tar det litt tid å selge romslige leiligheter som dette, sier Terje Gjeisklid i Fundament Gruppen til Finansavisen.

Fredag før påske ble de første leilighetene i prosjektet Sjusjøparken lagt ut for salg, og i løpet av helgen var de aller fleste solgt. Og den høye interessen har gitt mersmak.

- Andre byggetrinn blir sluppet nå i forbindelse med påsken, med ytterligere 12 leiligheter. Vi hadde ikke trodd vi skulle selge såpass raskt så sent i sesongen, forteller Gjeisklid.

Selger for en halv mrd.

Prisen ligger på rundt 3,3 millioner kroner for 86 kvadratmeter, og totalt vil salget av de 24 enhetene gi rundt 80 millioner kroner i inntekter. I tillegg til Fundament Gruppen er Bjørn Dæhlie med på laget, gjennom Sisa Invest. De to grupperingene eier 50 prosent hver av Sjusjøparken Utvikling.

Dæhlie er også medeier i Sjusjøen Utvikling, som står bak andre utbygginger i området. I dette selskapet har han 12 prosent av aksjene.

I fjor vår skrev Finansavisen at Sjusjøen Utvikling skulle bygge leiligheter og hytter for 500 millioner kroner i skieldoradoet. Siden starten i 2002 har selskapet bygget og solgt fritidseiendom for rundt 200 millioner kroner i området.

På hyttetoppen

Ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå er Ringsaker kommune, der Sjusjøen hører hjemme, landets største hyttekommune. Ved årsskiftet var det 7.108 registrerte fritidsboliger i kommunen, og i løpet av fjoråret ble det igangsatt 242 nye fritidsboliger her.

De siste 15 årene er det blitt bygget 2.238 fritidsboliger i Ringsaker, og flere skal det bli. Gjeisklid forteller at selskapet har kjøpt fire tomteområder sentralt på Sjusjøen som skal bygges ut. Foreløpig er dette på planleggingsstadiet. Men de ferske eierne i Sjusjøparken kan se frem til å forhåpentligvis feire neste påske i nybygde leiligheter.

- Byggestart er til sommeren, og første byggetrinn skal stå ferdig i februar 2019, sier Gjeisklid.

Flere økonomisaker:

Selges få dyre hytter i fjellheimen

Voss-familie har tjent 37 millioner på sølv

Strateg:- Vi er midt i stormens øye

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling