Skååål!

Ute på byen jubles det over nyheten om at politikerne vil la utestedene fortsette å skjenke øl til klokka tre om natta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag kunne Arbeiderpartiets stortingsgruppe gått inn for at alle landets tappekraner skal stenge seinest klokka to om natta.

Men politikerne falt ned på å beholde skjenking til klokka tre, trolig til glede for en og annen bekymret byløve rundt om i det ganske land.

Dagbladet loddet stemninga på utestedet Sosialen i Oslo etter at nattølen hadde blitt reddet.

- Veldig bra - Jeg syns det er veldig bra. Den største forskjellen hvis skjenkinga hadde stoppet klokka to, ville vært at folk sitter hjemme litt lenger og kommer litt fullere på byen. Så jeg tror det er et godt valg, sier Ørjan Karlsson (42).

Venninna Anja Bratberg (38) er hjertens enig.

- På nittitallet, da de faktisk stengte klokka to i en periode, fikk vi en overflom av extacy og amfetamin i Oslo. Man fikk et dopproblem uten sidestykke. Det ble rydda opp i da vi fikk skjenking til klokka tre tilbake igjen, sier hun.

Dyrere Men sein skjenking kommer ikke uten malurt i halvliteren. Arbeiderpartiets stortingsgruppe vil at skjenkekontrollen skal foregå seint på kvelden og på nattestid.

Dette vil gjøre kontrollen dyrere å gjennomføre, og regninga for dette må utestedene selv ta gjennom et gebyr knyttet til bevillinga.

Tanken er at dette vil tvinge de nattåpne utestedene til å skru opp ølprisene. 29. mai skrev Dagbladet at Norge har verdens dyreste halvliter, bare slått av Grønland i en kåring gjort av nettstedet Pintprice.com.

- Dårlig idé Og en ytterligere prisøkning vil garantert være egnet til å provosere.

- Jeg må være helt ærlig og spontan og si at det høres ut som en dårlig idé. Det er åpenbart dyrt nok som det er. Hvis du tar deg bryet med å reise litt utover landegrensene, så ser du at vi har har et «greit» prisnivå allerede, sier Ørjan Karlsson.

- Nei, jeg er ikke så opptatt av hva ølen koster. Jeg er bare opptatt av å ha det rolig og hyggelig rundt meg, og jeg tror faktisk det er roligere og hyggeligere hvis det er skjenking til tre og ikke til to. Jeg har jobbet i serviceindustrien i 19 år, så jeg har sett mye rart. Å slutte to, funker ikke, sier Anja Bratberg.