Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skadd 38-åring klatret usikret i Snøhetta

38-åringen som i morges ble fløyet til Regionsykehuset i Trondheim, klatret usikret i Snøhetta sammen med to andre da han falt om lag 20 meter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulykken skjedde i 2.000 meters høyde i Snøhetta rundt klokka 13.30 lørdag.

- Klatrerne skulle sikre seg med tau høyere oppe i fjellet, og var usikret da den ene falt 20 meter, sier lensmannsbetjent Jørn Morten Sletta ved Lesja og Dovre lensmannskontor.

38-åringen fra Hamar hadde skader i hodet og bryst. Regionsykehuset i Trondheim sa i formiddag at skadene er moderate og tilstanden stabil.

- En av de andre i klatregjengen er lege, og kunne gi førstehjelp på stedet, opplyser redningsleder Bjørn Magnussen ved Hovedredningssentralen på Sola.

Hovedredningssentralen på Sola fikk melding om ulykken kl. 14.10 og varslet helikopter og alpint redningslag. Et redningshelikopter fra Ørlandet flystasjon måtte kl. 17.30 gi opp redningsforsøket på grunn av tåke og sterk vind. Redningsforholdene var svært vanskelige og forsinket aksjonen. Mannen lå bak en fjellside med sterk fallvind.

(NTB)