Skadd av bombe i Stockholm

En mann i 30-årene ble skadd da en bombe eksploderte utenfor et hotell i Stockholm i formiddag. Politiet bruker bombehunder for å sjekke at det ikke finnes flere bomber i området.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bomben gikk av i Jungfrugaten på Vstermalm i Stockholm rett etter klokka 10.30. Den var plassert i en veske på fortauet, skriver avisa Expressen

Eksplosjonen skjedde akkurat samtidig som en mann i 30-årene kom ut av Hotell Tapto, og gikk over gata. Mannen ble kastet opp i lufta, og er sendt til sykehus. Han skal ha vært ved bevissthet da ambulansen kom fram, men det er fremdeles uklart hvor hardt skadd han er.

Ingen trusler

Småbitene som er igjen av veska er funnet i et område på 25-30 meter unna der eksplosjonen skjedde. Politiet vet ikke om mannen bar på gjenstanden som eksploderte, eller om den var hensatt på fortauet.

Donato Soffiantini, som oppholdt seg i sønnens tobakksbutikk rett ved åstedet, har forklart at han så en svart veske i nærheten av en bil ved åstedet en halvtime før eksplosjonen. Litt seinere var veska flyttet nærmere fortauet ved tobakksbutikken.

Det er fortsatt uklart hvem bombeattentatet egentlig var rettet mot. Så langt er det ikke kommet opplysninger om at hotellet eller andre bedrifter i området har mottatt trusler.

Bombehunder

Flere vitner har fortalt til det svenske nyhetsbyrået TT at smellet fra bomben var svært kraftig.

Politiet rykket raskt ut med store styrker, og leter etter en hvit Toyota som kan ha noe med attentatet å gjøre. Også bombehunder blir benyttet, for å forsikre om at det ikke finnes flere eksplosiver i området.

- Men alt tyder på at det dreier seg om én bombe, sier politiets talsmann Björn Pihlblad.