Skadd av nyttårsraketter

17-åring og 25-åring fikk raketter i ansiktet. 8-åring mistet fingre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 8-åring mistet tre fingre i forbindelse med rakettoppskyting i Fjell kommune utenfor Bergen.

- Vi fikk melding klokken 09.10 i dag om at en åtte år gammel gutt var lagt inn på Haukeland universitetssykehus med skader etter rakettoppskyting, forteller operasjonsleder Harald Thue til Dagbladet.no.

Ifølge Thue var det guttens tante som meldte ifra til politiet om at gutten var innlagt på sykehus. Utover dette har politiet foreløpig ikke fått ytterligere informasjon om hva som har skjedd.

- Det eneste vi vet er at han har mistet tre fingre, noe mer om ulykkesforløpet vet vi ikke. Derfor skal vi nå snakke med de involverte for å finne ut hva som skjedde, sier Thue.

Fikk rakett i ansiktet

En 17-åring fra Sandnessjøen ble truffet av en nyttårsrakket i ansiktet. Ulykken skjedde like etter midnatt på en fotballbane ved en skole utenfor sentrum av Sandnessjøen. Gutten fikk også skader i hånden.

- Vi fikk melding fem på halv to i natt om at en person var brakt inn til sykehuset med rakettskader, Lisbeth Aarvik ved Helgeland politidistrikt til Dagbladet.no.

- Vi vet ikke hva som er skjedd, om det 17-åringen selv som avfyrte raketten eller om det var noen andre, sier Aarvik.

17-åringen ble først ført til Helgelandssykehuset i Sandnessjøen, men ble senere på natten sendt videre til Nordlandssykehuset i Bodø.

 NYTTÅRSFEIRING: Inngangen til det nye året gikk rolig for seg i hovedstaden, men ellers i landet var det flere ulykker og branner. Foto: Scanpix
NYTTÅRSFEIRING: Inngangen til det nye året gikk rolig for seg i hovedstaden, men ellers i landet var det flere ulykker og branner. Foto: Scanpix Vis mer

Raketten eksploderte

I Gildeskål ble en 25 år gammel mann i 20-tiden skadet i øyet da han skulle sende opp en rakett.

- Raketten, som stod fastmontert i et rør på bakken, eksploderte i det den var i ferd med å skytes opp, sier politibetjent Heidi Solem ved Salten politidistrikt til Dagbladet.no.

25-åringen ble kjørt til Nordlandssykehuset i Bodø. Ifølge politiet risikerer mannen å miste synet på det ene øyet.

- Mannen er innlagt på sykehuset med alvorlige skader i øyet. Han vil bli operert i løpet av dagen, sier Solem.