Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skadd fjellklatrer fires ned

Redningsmannskaper kjemper nå mot tiden for å få ned en skadd fjellklatrer på Snøhetta før det blir for mørkt. 38-åringen fra Hamar ble hardt skadd da han tidligere i dag falt 20 meter under klatring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen fires nå ned til vannet Larstjønn et stykke nedenfor ulykkesstedet. Planen er å fakte ham derfra i helikopter.

- Der er han tidligst klokka 01 i natt. Det avhenger av været, og tåka er nå tiltagende i området, opplyser Sølve Tanke Hovden til Dagbladet.no.

Mannen har pådratt seg store hode- og brystskader i det voldsomme fallet. Leger på stedet sier at tilstanden er kritisk, men stabil. Mannen er ved bevissthet.

Redningsarbeidet har hele tiden vært svært vanskelig. Ved 16.30-tida forsøkte et Sea King redningshelikopter å heise mannen ombord. Men sterke fallvinder gjorde at redningsmannskapet måtte gi opp.

- Vi må få flyttet ham derfra slik at vi kan hente ham fra et annet sted, sier Tanke Hovden.

Han opplyser at arbeidet er vanskelig, men regner med at de skal få det til før det blir for mørkt.

Ulykken skjedde i 2000 meters høyde, 300 høydemeter fra toppen av fjellet.

Snøhetta rager 2286 meter over havet i Dovre kommune litt sør for grensa til Sør-Trøndelag. det er landets høyeste fjell utenfor Jotunheimen og et populært utfartssted for turister, fotturister og fjellklatrere.