Skadd i gjengslagsmål

Én person ble skadd i et gjengoppgjør utenfor Hellerud videregående skole i Oslo ved 12-tida i dag. Det ble også fyrt av skudd i lufta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En elev ved skolen fikk skulderen ut av ledd i slagsmålet og ble sendt til legesenteret på Tveita. Han og tre andre personer har blitt avhørt av politiet i dag.

Bråket startet i begynnelsen av storefrikvarteret. Ifølge Stovner-politiet var rundt 40 personer med i slåsskampen.

- En samling av ikke-elever stod utenfor skoleporten rundt klokka 12.00 i dag. Noen av våre elever oppfattet disse som truende, og meldte fra til kontoret. Politiet ble så varslet, forteller rektor Bård Stuenæs ved Hellerud videregående skole til Dagbladet.no. Stuenæs vet foreløpig ikke foranledningen til slagsmålet.

Ukjent årsak

Politiet fikk meldingen om at en rekke personer var i slagsmål like utenfor skolen klokka 12.11.

- Vi vet foreløpig ikke hva som var årsaken til slåssingen. Men vi går ut i fra at det er et gjengslagsmål, sier 1. betjent Geir Tøråsen ved Stovner politistasjon til Dagbladet.no. Politiet vet foreløpig ikke hvor mange av personene i slåsskampen som var med i slagsmålet.

Rektor Stuenæs forteller til Dagbladet.no at skolen har opplevd gjenger i skolegården tidligere.

- I fjor opplevde vi noen ganger gjenger i skolegården. Det er imidlertid første gang vi har hatt noe slikt i år, sier Stuenæs.

Avfyrt skudd

Politiet fikk meldinger om at det ble fyrt av skudd på stedet.

- Vi vet at det har blitt avfyrt skudd, men bare i lufta, sier Bergan.

Politiet etterforsker saken og vil avhøre flere personer utover kvelden. Det har kommet veldig få tips i saken, får Dagbladet.no opplyst fra politiet.

- Det har vært en gjeng på utsiden av porten, jeg går ut fra at det er snakk om 20-30 stykker, sier inspektør Per-Erik Pedersen ved Hellerud videregående skole. Nesten hele staben er på datakurs i dag, og Pedersen har derfor ennå ikke fått oversikt over hva som har skjedd.

- Vi ble varslet av elever. Noen elever skal være skadd, sa han tidligere i dag.

Det er ikke beslaglagt verken våpen eller kniver i forbindelse med masseslagsmålet i dag, melder politiet.

<B>MASSESLAGSMÅL:</B> 40 ungdommer slåss utenfor Hellerud videregående skole i formiddag. Politiet vet foreløpig ikke hvorfor personene hoppet på hverandre.