Skadd i sexakt - kvinne (40) døde

TRONDHEIM (Dagbladet): Den 40 år gamle kvinnen ble påført skader under sexakten, og ble seinere funnet død i sitt eget hjem. Hennes 42-årige ektemann er pågrepet og siktet for legemsbeskadigelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siktelsen kan seinere bli utvidet til å gjelde legemsbeskadigelse med døden til følge, men det er ennå ikke slått fast om det er noen sammenheng mellom skadene og dødsfallet.
Det svært så spesielle dramaet utspant seg i helga i et bygdesamfunn i Sør-Trøndelag.

Ekteparet på 40 og 42 år var fredag kveld på en bursdagsfest, der det ikke skal ha blitt nytt alkohol av betydning. De kom hjem natt til lørdag, og hadde da to nabobarn i tillegg til sin egen femåring i huset. Klokka ni lørdag morgen dro barna over til naboen.

Funnet av nabo

Først klokka åtte lørdag kveld ble den 40-årige kvinnen funnet død. Det var naboen som kom og fant kvinnen i boligen. Hvor i boligen hun befant seg, vil politiet ikke si noe om. Ektemannen ble funnet sovende i soverommet.
Det var naboen som varslet politiet og ringte etter ambulanse. Ifølge politiinspektør Kjell E. Waclawczyk i Uttrøndelag politidistrikt er den døde kvinnen påført skader i forbindelse med seksuell aktivitet.

- Men vi kan ennå ikke si noe sikkert om dette er årsaken til dødsfallet, sier Waclawczyk. Den døde er undersøkt av patolog, ektemannen er politiavhørt og det er gjort tekniske undersøkelser på åstedet, men ikke noe av dette har brakt klarhet i dødsårsaken.

Ikke bundet

Politiet ønsker ikke å gå i detalj om hva slags seksuell aktivitet ekteparet har bedrevet, men etter hva Dagbladet kjenner til er det ikke snakk om sex som innbefatter binding, utkledning eller liknende.
- Jeg vil ikke si noe om dette, sier politiinspektør Waclawczyk.

Det er helt klart at kvinnen har vært utsatt for en form for vold, i og med at hun er påført skader. Men det er usikkert om avdøde har vært med på denne spesielle formen for sex frivillig eller ikke.

Ikke drap

- Vi må på det nåværende tidspunkt holde alle muligheter åpne, men vi etterforsker dette som en legemsbeskadigelse, eller en mulig legemsbeskadigelse med døden til følge, sier Waclawczyk Det skal ikke være noe i situasjonen som tyder på at kvinnen er blitt drept.
Den 42 år gamle ektemannen ble etter pågripelsen brakt til Trondheim, der han i går satt i avhør hos politiet. Han ønsket i går ikke å ha bistand fra forsvarer, men vil få oppnevnt en advokat i forbindelse med at han i dag blir framstilt for varetektsfengsling.

- Ektemannen har ikke kunnet gi noen forklaring på hva som har skjedd, sier politiinspektør Kjell E. Waclawczyk.

Verken siktede eller avdøde har tidligere hatt noe som helst med politiet å gjøre. De skal ha levd et normalt familieliv sammen med sitt femårige barn i boligen. Barnet er nå tatt hånd om av slektninger.