Skadd konduktør var med på Åsta-ulykken

Sendt til sykehus etter at tog sporet av i morges.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I morges sporet et tog av noen mil nord for Rena. Åtte personer ble sendt til sykehus, en av dem var en NSB-konduktør som også var med på Åsta-ulykken i 2000, skriver TV 2.

Bruddskader I Åsta-ulykken er en av norgeshistoriens verste togulykker, det omkom 19 mennesker da et tog fra Trondheim kolliderte med et lokaltog fra Hamar på Åsta, like sør for Rena. Etter kollisjonen oppsto en eksplosjonsartet brann. 67 mennesker, deriblant konduktøren, kom fra ulykken med livet i behold.

Ifølge TV 2 ligger konduktøren nå på sykehus med bruddskader, og familien hans opplyser om at han har det etter forholdene bra.

- Våknet med et rykk Jannika Grimbe var på vei til jobb da hun plutselig våknet av at toget sporet av.

- Jeg satt og sov og våknet til med et rykk. Jeg hoppet til og merket at toget hadde sporet av. Det var sjokkartet, så begynte folk å jamre seg. Det var flere som hadde vondt i nakken og ryggen. En del hadde blitt skadet og ble båret ut på båre, sier Grimbe til Dagbladet.

Gimbe forteller at mange passasjerer deltok i redningsarbeidet.

Sporet av Ulykken mandag morgen skjedde da to vogner sporet av. Bilder fra stedet viser at jordmasser har blitt skylt vekk under togskinnene like ved ulykkesstedet.

Jernbane verket opplyser om at banen der avsporingen skjedde vil være stengt en god stund, og NSB melder om at det jobbes med å skaffe alternativ transport for den aktuelle strekningen.

Lensmannen i Stor-Elvdal, Kjell Roar Myrvold, sier til TV 2 at en av de åtte som er sendt til sykehus skal være hardere skadd enn de andre syv.

ÅSTA-ULYKKEN: 4. januar 2000 kolliderte to tog på Åsta stasjon. 19 personer omkom. Togene sto i brann etter ulykken.
Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX
ÅSTA-ULYKKEN: 4. januar 2000 kolliderte to tog på Åsta stasjon. 19 personer omkom. Togene sto i brann etter ulykken. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX Vis mer