Skadd kvinne (27) koster forsikringsselskapene 500 millioner kroner ekstra i året

Selv får hun nær en million kroner mer i erstatning etter viktig prinsippdom i Høyesterett. - Etterlengtet dom, sier Personskadeforbundet LTN.

VIKTIG PRINSIPPDOM: Høyesterett setter ned kapitaliseringsrenta fra fem til 4 prosent. Dette utgjør en enorm forskjell i erstatningsutbetalinger etter personskade. Advokat Trond Walmsnæss Wehn i advokatfirmaet Ness Lundin og assisterende generalsekretær i Personskadeforbundet LTN, Per Oretorp mener dette er en seier for de skadde. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
VIKTIG PRINSIPPDOM: Høyesterett setter ned kapitaliseringsrenta fra fem til 4 prosent. Dette utgjør en enorm forskjell i erstatningsutbetalinger etter personskade. Advokat Trond Walmsnæss Wehn i advokatfirmaet Ness Lundin og assisterende generalsekretær i Personskadeforbundet LTN, Per Oretorp mener dette er en seier for de skadde. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Denne høyesterettsdommen vil bety mye for mange skadde, sier assisterende generalsekretær Per Oretorp i Personskadeforbundet LTN til Dagbladet.

Høyesterett har i storkammer i dag bestemt at en kvinne (27), som ble 100 prosent ufør etter en trafikkulykke for sju år siden, skal ha ytterligere 966 000 kroner i erstatning enn det hun til nå har fått utbetalt.

Storkammer er en ordning som brukes ved spesielt viktige saker, noe som, ifølge NTB, skjer omtrent én gang i året.

Rente settes ned Høyesterett skulle bestemme seg for hvor høy den såkalte kapitaliseringsrenta skal være, ei rente som har ligget på fem prosent siden 1993.

Denne renta har stor betydning for størrelsen på erstatningsutbetalinger, og Personskadeforbundet LTN, som var godkjent partshjelper for skadelidte i Høyesterett, har i årevis kjempet for at den må settes ned, da de mener en kapitaliseringsrente på fem prosent ikke gir de skadde den erstatningen de har krav på.

Høyesterett har hatt kapitaliseringsrenta til behandling både i 2008 og 2011, uten at det har ført til nedsettelse. Men i storkammer i dag kom rikets øverste dommere, elleve i tallet, til at den skal settes ned fra fem til fire prosent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer