Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skadd Rimi-sjef flys hjem til Norge

Hakon Gruppens toppledelse har fortsatt ingen formening om hvem som plasserte de to bombene i et femetasjes kjøpesenter i Latvias hovedstad Riga. Den brannskadde Rimi-sjefen flys hjem til Norge i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Se Video i Realplayer


Se den dramatiske videoen


Hakon Gruppens toppledelse har fortsatt ingen formening om hvem som plasserte de to bombene i et femetasjes kjøpesenter i Latvias hovedstad Riga.

- Det er ingen grunn til å tro at terroraksjon var rettet mot vår butikk. Bombene var plassert ved heisen i kjøpesenteret, og ikke inne i butikken, sier informasjonsdirektør Bjørn Richard Johansen.

Han vil nødig uttale seg om forhold som inngår i politiets etterforskning, men avviser spekulasjoner om at Rimi Baltija SIA har vært utsatt for krav om såkalte beskyttelsespenger.

En av teoriene om terroraksjonen går ut på at latvisk mafia ville vise hva som skjer, dersom butikkene i kjøpesenteret ikke betaler.

Den norske Rimi-direktøren som ble skadd i eksplosjonene, Knut Kvisvik, flys hjem til Norge i ettermiddag. Han flys direkte til Haukeland sykehus i Bergen der han vil bli behandlet for brannskader.

Rimi-eier Stein Erik Hagen har også vært i kontakt med Latvias statsminister Andris Berzin for å tilby de tre latviske Rimi-ansatte som ble skadd behandling på norske sykehus.

(Dagbladet.no/NTB)

SKADD: Knut Kvisvik