Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skadd snøscooter­kjører i Alta lå fastklemt i nesten ni timer før noen fant ham

19 år gammel mann havnet under snøscooter klokken 19. søndag kveld. Funnet like før 04.00.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 19 år gamle mannen som ble funnet skadd etter en snøscootertur i Stilla i Alta natt til mandag, hadde ligget fastklemt i nesten ni timer før han ble funnet av letemannskaper, ifølge politiet.

19-åringen havnet under snøscooteren klokken 19 søndag kveld. Han ble funnet av politi og mannskaper fra Røde Kors like før klokken 4 natt til mandag.

- Han hadde forsøkt å ringe etter hjelp, men det var ikke mobildekning på stedet der han ble funnet, opplyser politiet i Finnmark. Operasjonsleder Andreas Haugaasen i Vestfinnmark politidistrikt forteller at det var flaks at han ble funnet.

- Letemannskapene fant først scooteren ikke så langt fra løypa, og så ble han gravd fram. Som jeg forsto det på patruljen var han ikke synlig under snøscooteren. Det fyker mye snø på grunn av vinden. I verste fall kunne snøen begravd ham og scooteren, og da ville vi kanskje ikke funnet ham, sier Haugaasen til NTB.

Ryggsmerter

Den skadde 19-åringen ble fraktet ned til bilvei hvor han ble møtt av ambulanse og lege.

- Heldigvis var han ved bevissthet og kommuniserte med oss hele tiden. Det tok litt tid å få stabilisert ham, før vi fikk ham ned til ventende ambulanse med lege, sier Haugaasen. Han forteller at den unge mannen synes å være i god form sett bort fra smerter i rygg og siden av kroppen, og han blir fløyet til Hammerfest sykehus for ytterligere undersøkelser.

Satte seg fast

19-åringen dro ut på tur for å teste sin nye snøscooter mandag ettermiddag, og han hadde sist kontakt med en kompis like etter klokken 18.

- Han hadde ringt en venn fordi han hadde satt seg fast. Kameraten hadde dratt ut, men 19-åringen ringte opp igjen og sa at han hadde kommet seg løs, ifølge Haugaasen.

Et redningshelikopter dro til området som ligger innerst i Tverrelvdalen, men vær- og vindforholdene gjorde at det ikke kom seg inn og fikk bistå i leteaksjonen.

- Dette var utfordrende for våre mannskaper. Vinden tok seg opp og sikten ble dårlig, forteller operasjonslederen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!