Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skadd soldat flyttes

- For tidlig å fastslå at han er utenfor livsfare.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skadene til den norske soldaten som torsdag kjørte på en veibombe i Afghanistan, betegnes som alvorlige. Det er for tidlig å fastslå at han er utenfor livsfare, ifølge kontingentsjefen for de norske styrkene.

Etter fire og en halv time på operasjonsbordet torsdag kveld skal tilstanden til mannen være stabil. Den unge soldaten har skader i hodet, brystet og beina, ifølge tilstandsrapporten.

Mannen ble torsdag kveld operert i leiren til den norske stabiliseringsstyrken i Maimana, og blir i dag flyttet til det tyske feltsykehuset i Mazar-e Sharif i Nord-Afghanistan, der den norske utrykningsstyrken er plassert.

Kontingentsjefen for de norske styrkene i Afghanistan, Ivar Sakserud, sier det er for tidlig å kommentere om soldaten er utenfor livsfare.

Soldaten vil bli evakuert til et militærsykehus i Tyskland eller fløyet hjem til Norge så fort tilstanden hans er stabil nok for reisen. (NTB) .

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling