Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skadde kan bli lagt i isolat

Skadde nordmenn som kommer hjem kan bli isolert for å hindre smittespredning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvis noen av de hardt skadde fra bølgekatastrofen i Asia trenger sykehusbehandling, må de legges på isolat. De kan ha med seg såkalte multiresistente bakterier, sier lege Pål Friis til Fædrelandsvennen.

Friis, som er fungerende klinikksjef i medisin på Sørlandet sykehus, påpeker at dette vil kreve ekstraordinær beredskap på sykehuset i tiden som kommer.

I dag skulle sykehusets beredskapsledelse komme sammen for å planlegge mottaket. For å sikre seg mot at andre pasienter blir smittet av eventuelle sterkt motstandsdyktige bakterier bølgeofrene kan ha med seg, må disse ofrene smitteisoleres.

Det betyr ifølge Fædrelandsvennen at de må ligge på isolat til det er påvist at de er smittefrie. Men fungerende fylkeslege Toril Hagerup-Jenssen tilrår at hvis de ikke absolutt trenger sykehusbehandling, bør de behandles av fastlegen i sine egne hjem.

Ifølge TVNORGE er Pål Friis bekymret for kapasiteten ved norske isolatavdelinger.

Direktør i Helse- og sosialdepartementet Bjørn Inge Larsen sier til fjernsynskanalen at sykehusene vil bli bedt om å innføre mildere isoleringsregler etter beste skjønn.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media