Skadde kvinner og barn evakueres

Evakueres fra Baba Amro i Homs i Syria, ifølge Røde Kors.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Røde Kors har i dag forhandlet med syriske myndigheter i håp om å få evakuert skadde fra beleirede Baba Amro i Homs i Syria.

Nå skal skadde kvinner og barn bli evakuert fra samme sted, melder CNN.

- Evakueringen startet med at amublanser tok seg inn i Baba Amro, sa talsmann for Røde Kors Carla Haddad ifølge Al Jazeera.

- Det er et første steg framover, sa hun.

Jobber for løsning
Flere av verdens stormakter møttes fredag i Tunisia i et forsøk på å utarbeide en politisk løsning i Syria. Målet med møtet var å legge grunnstenene for en politisk endring i Syria, ikke ulikt møtene som fant sted i forbindelse med opptøyene i Libya, skriver CNN.

Møtet i Tunisia pågikk parallellt med at syriske sikkerhetsstyrker fortsatte sin jakt på de sivile opprørene. Minst 91 mennesker skal ha blitt drept fredag.

10 millioner dollar
Gruppen av land som møttes i Tunisia utviklet en plan for å levere humanitær bistand, og var tilstede for å gi politisk legitimitet til den syriske opposisjonen. Underveis i møtet påbegynte redningsaksjoner i regi av Røde Kors, som begynte å evakuere skadde og syke kvinner og barn fra Homs.

Hillary Clinton uttalte i forbindelse med møtet at slutten på den sittende presidenten i Syria sitt regime kan markere en ny start for Syria.  Hun annonserte også at USA bistår med ti millioner dollar for humanitære formål, og uttalte at forbrytelsene mot menneskeheten måtte stoppe.

Syrisk TV har omtalt samlingen av politiske krefter i Tunisia, og kaller det «et møte mellom venner av USA og Israel.»