- Skadde ved godt mot etter tunneleksplosjon

De 14 skadde etter tunneleksplosjonen på Brakerøya i Drammen er ved godt mot, men naturlig nok preget av ulykken. Flere kunne skrives ut fra sykehuset allerede i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mange av de skadde i ulykken ble truffet av gjenstander som med stor fart raste gjennom lufta i den kraftige eksplosjonen. En person fikk en metallplate i låret og pådro seg en alvorlig skade i låret. De andre 13 skadde har kun pådratt seg lettere skader, sier avdelingsoverlege Finnur Snorrason ved Buskerud sentralsykehus.

- Pasientene er behandlet for lettere brann-, brudd-, slagskader. Da de 14 pasientene ble brakt til sykehus etter ulykken, var det hektisk her, men det har gått greit, sier Snorrason.

I formiddag ligger ti av de skadde på ortopedisk avdeling, mens fire ligger til observasjon. Det står også bra til med den alvorlig skadde pasienten. Tilstanden hans er stabil.

Avdelingsoverlege Snorrason sier at de fleste av de skadde trolig blir utskrevet fra sykehuset i dag.

- De skadde har gitt uttrykk for at de har det bra. De har tatt det inntrufne på en fin måte, selv om de selvsagt er preget av det som er skjedd, sier Snorrason.

De omkomnes navn

De to brannmennene som omkom er Tarald Hansen, 38 år, fra Lier og Knut Johan Kjellevold, 45 år, fra Drammen opplyser Drammen politidistrikt i en pressemelding.

NTB