BARE SMIL - FØR START:  Bente Skålbones Berg fra Bergen  (i midten) med Shelly fra Florida og Heidi fra Washington i målområdet før starten på Boston Marathon i går. Foto: Privat.
BARE SMIL - FØR START: Bente Skålbones Berg fra Bergen (i midten) med Shelly fra Florida og Heidi fra Washington i målområdet før starten på Boston Marathon i går. Foto: Privat.Vis mer

Skade reddet Bente fra bombe

Stusset over at løpere kom motsatt vei tre kilometer fra mål.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg har en skade i låret som gjør at jeg løp mellom en time og halvannen time saktere enn jeg normalt gjør, forteller Bente Skålbones Berg (44) dagen etter maratondramaet i Boston.

Den skaden, som hun før løpet håpet ikke ville plage henne så mye, er hun glad for nå.

Hadde hun løpt raskere, hadde hun kanskje nådd målstreken da det smalt.

I stedet ble hun stoppet av sperringer da hun var tre kilometer fra mål.

Tirsdag kveld norsk tid var det offisielle antallet skadde personer over 140 - uten at det er klart hvem som hadde plassert bombene i målområdet, og hvorfor. Flere skal være alvorlig skadd.

Tre tilskuere har så langt mistet livet, blant dem åtte år gamle Richard Martin, som skulle heie sin far  i mål.

Kom motsatt vei Den siste halve kilometeren hun løp, hadde hun stusset over at folk kom løpende i motsatt retning.

Da hun spurte hvorfor, sa de at løpet var over.

Hun forteller at mange ble stående og fryse utenfor sperringene. De fikk hjelp av folk som ga dem tepper og hjalp dem med å finne bussene hvor klærne og ikke minst mobiltelefonene deres ble oppbevart.

- Det ble helt uvirkelig, alt sammen, sier Skålbones Berg til Dagbladet.

Nå håper maratonløperen fra Bergen på en ny sjanse til å fullføre løpet for dem som ble stoppet av sperringer denne gangen.

 HEIET PÅ FAR:  Martin Richard (8) er et av de tre dødsofrene etter bombeterroren mot Boston Marathon i går. FOTO: Familien Martin/AP/NTB Scanpix.
HEIET PÅ FAR: Martin Richard (8) er et av de tre dødsofrene etter bombeterroren mot Boston Marathon i går. FOTO: Familien Martin/AP/NTB Scanpix. Vis mer