Skadelige nordmenn

Butikkbetjenten på Svinesund er blitt uføretrygdet etter 20 år med press fra kjøpegale nordmenn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er NRK som melder at handelen ved svenskegrensa er farlig.

En svensk kvinne i midten av 50-åra som har jobbet 20 år som kassabetjent på Svinesund har fått helsa ødelagt. Og nå har svensk rett slått fast at det er jobben som har ført til at kvinnen nå er ufør.

Kvinnen har slitasjeskader, og retten har tatt hensyn til at hun har vært utsatt for stort press fra nordmenn som handler.

- Det som er spesielt her er at det er et uvanlig stressende miljø med lange køer av handlende nordmenn og stort tempo, sier Jan Ødmark til NRK. Han jobber med forsikringer for ansatte innen handel og kontor i Sverige i Handelsanställdas Förbund.

Full lønn

I tillegg til uføretrygd får kvinnen full lønn, fordi jobben gjorde henne syk. Det har retten bestemt.

- Hun får dekt hundre prosent tapt arbeidsfortjeneste frem til hun er går av med alderspensjon ved 65 år. For henne blir det da veldig mye penger, sier Ødmark.

Vant omkamp

Kvinnen fikk først ikke godkjent at skadene kom på grunn av jobben. Nå har retten særlig tatt hensyn til at den stressende jobben som kassabetjent på norskegrensen har gjort henne syk.

- Jeg håper at man anmelder sine arbeidsskader. Tidligere er det ikke så mange som har gjort det, men jeg håper dette er med på at de som har fått arbeidsskader anmelder det, sier Jan Ødmark i Handelsanställdas Förbund.

<B>SVINESUND:</B> Mest for nordmenn. Og de som handler her kan være harde å hanskes med. En svensk kvinne er nå blitt uføretrygdet og får i tillegg full lønn.