NEKTER SKYLD: Dominique Strauss-Kahn mener at stuepiken hadde frivillig sex med ham, men den medisinske rapporten i etterkant konkluderer med at skadene stammer fra et overfall og en voldtekt. Foto: David Karp/AFP/Scanpix
NEKTER SKYLD: Dominique Strauss-Kahn mener at stuepiken hadde frivillig sex med ham, men den medisinske rapporten i etterkant konkluderer med at skadene stammer fra et overfall og en voldtekt. Foto: David Karp/AFP/ScanpixVis mer

«Skadenes årsak: Overfall og voldtekt»

Den medisinske rapporten støtter stuepikens påstand om at hun ble voldtatt av Dominique Strauss-Kahn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De medisinske undersøkelsene av stuepiken Nafissatou Diallo underbygger beskyldningene som er rettet mot tidligere IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn.

Den franske avisa L'Express publiserte deler av den medisinske rapporten på sine nettsider tirsdag kveld. I rapportens konklusjon står det: «Skadenes årsak: Overfall. Voldtekt.»

Diallo forklarte legen oppløst i tårer at hun var blitt dyttet ned på gulvet og tvunget til å utføre oralsex på Strauss-Kahn
, som bodde på en luksuriøs suite på Sofitel hotel i New York. Hun pådro seg en skade i skulderen som hennes advokat mener stammer fra overfallet. I tillegg hadde hun skader i underlivet som legene som undersøkte henne mener stammer fra en voldtekt.

«Vanlige forhold» Strauss-Kahn har hele tiden benektet at det som skjedde mellom han selv og stuepiken ikke var frivillig. Den tidligere IMF-sjefens advokater sa i natt at det å bruke en sykehusundersøkelse til å støtte Diallos påstander er «misledende og svikefullt».

- Sykehusrapporten er nærmest utelukkende basert på hun som mener seg fornærmet. Hun har bevist gang etter gang at hun ikke er til å stole på. Sykehusrapporten kan ikke bevise at det ikke var frvillig, skriver Strauss-Kahns advokater i en uttalelse, gjengitt av nyhetsbyrået AP.

Videre sier advokatene at legenes undersøkelser avdekket «vanlige forhold som kan ha mange andre årsaker enn seksuelt overgrep».

- Sannheten vil komme fram Diallos advokat, Kenneth Thompson, skriver i en epost til AP at det er «rent sludder» å si at den seksuelle kontakten mellom Strauss-Kahn og hans klient var frivillig.

- Sannheten vil komme fram i rettssaken og den ser vi fram til, skriver Thompson.

Det skapte stor medieoppmerksomhet da Strauss-Kahn ble arrestert beskyldt for voldtekt i mai. Franskmannen var en av verdens mektigste menn da han ble framstilt i håndjern og fengslet. Strauss-Kahn hadde en sentral rolle i den pågående finansielle krisa i verden og var favoritt til å ta over etter Nicolas Sarkozy som fransk president.

Voldtektssaken svekket I sommer slo Strauss-Kahns advokatteam kraftig tilbake mot voldtektspåstandene, der de blant annet viste til en rekke løgner stuepiken Diallo tidligere skal ha fortalt. De påpekte også flere uoverenstemmelser mellom hennes forklaring og de faktiske forholdene den kvelden hun påstår at hun ble voldtatt.

Strauss-Kahn ble løslatt fra varetekt etter at de nye opplysningene kom fram, men siktelsen mot ham står fortsatt. Politiet sier at de fortsatt vurderer om de skal ta ut tiltale mot ham.

I mellomtiden har Diallo saksøkt Strauss-Kahn i en sivil sak. Hun søker erstatning på et foreløpig ukjent beløp på grunn av skadene hun er påført.

SAKSØKER STRAUSS-KAHN: Nafissatou Diallo hevder hun ble voldtatt av Strauss-Kahn. Hun har nå saksøkt den tidligere IMF-sjefen og krever erstatning. Foto: Stan Honda/AFP/Scanpix
SAKSØKER STRAUSS-KAHN: Nafissatou Diallo hevder hun ble voldtatt av Strauss-Kahn. Hun har nå saksøkt den tidligere IMF-sjefen og krever erstatning. Foto: Stan Honda/AFP/Scanpix Vis mer