Skaderush for Gjensidige – 440 bilskader på ett døgn

Siden tirsdag har Gjensidige fått melding om 440 bilskader. De fleste skyldes påkjørsler og biler som har sklidd inn i hverandre på glatte veier på Østlandet.

SMELL: Vanskelige kjøreforhold har gitt uvanlig mange skademeldinger hos Gjensidige det siste døgnet. Foto: NTB scanpix
SMELL: Vanskelige kjøreforhold har gitt uvanlig mange skademeldinger hos Gjensidige det siste døgnet. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Jeg sperret opp øynene da jeg så disse tallene, forteller kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige Forsikring til NTB onsdag kveld.

Selskapet har gjennomgått skademeldingene de har mottatt fra tirsdag kveld til onsdag kveld klokken 19. Resultatet er 440 bilskader. Ifølge selskapet er det 50 prosent flere skader enn det som er vanlig. Og de er ikke alene: Beregninger selskapet har gjort totalt for bransjen, viser at bilskadene det siste døgnet kan komme til å koste forsikringsselskapene 10 millioner kroner ekstra.

- Da har vi regnet konservativt og tatt høyde for det som eksisterer av bransjetall. Når vi opplever slike forhold, hvor det rett og slett er speilblankt på veiene, skal det lite til, sier Rysstad.

Oslo-politiet ba folk la bilen stå

Gjensidige regner med at det vil komme mange skademeldinger også torsdag. De fleste skademeldingene kommer fra Østlandet, men det har også kommet meldinger fra andre deler av Sør-Norge. Selskapet har ikke mottatt meldinger om alvorlige ulykker. Det er flest påkjørsler bakfra og biler som har sklidd inn i hverandre eller inn i gjenstander. I tillegg har flere biler havnet utenfor veien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer