Skadeskutt bjørn avlivet ved Røros

Folk ble bedt om å holde seg inne eller forlate område ved Øversjøen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bjørnen som ble skadeskutt ved Røros natt til torsdag, er avlivet, bekrefter operasjonsleder Bjørn Handegard ved politiets operasjonssentral i Trondheim over Dagbladet.

- Vi fikk bekreftet fra jaktmannskapene ved 07-tiden at bjørnen er skutt og død ved en bilvei nær Rypdalen, sier Handegard.

Tidligere på natta oppfordret politiet folk i området ved Øversjøen om å holde seg inne eller kjøre bort i tilfelle den skaddeskutte bjørnen skulle være agressiv.

– Vi er litt usikre på farepotensialet, men vi har iverksatt tiltak og varsling, sier operasjonsleder Stig Roger Olsen i Trøndelag politidistrikt til NTB tidligere på morgenen.

Fellingstillatelse

Fylkesmannen har utstedt fellingstillatelse på bjørnen, og det var jaktlaget som skjøt bjørnen i 2-tiden natt til torsdag. Et helikopter ble satt inn i søket etter bjørnen.

– Vi ble varslet klokka 03.49. Vi håper jaktlaget får kontroll på bjørnen, men vi har også folk som er på vei dit, sier Olsen.

Politihelikopteret var utstyrt med varmesøkende kamera.

Brannvesenet har kjørt til fylkesvei 705 nordøst i kommunen for å sjekke om det er folk som camper eller telter i området.

(NTB/Dagbladet)