Skadeskutt isbjørn på frifot på Svalbard

Sysselmannen på Svalbard jaktet i dag på en skadeskutt isbjørn. Bjørnen ble truffet i nakken av et revolverskudd etter at den angrep en av hundene i en teltleir med turister i Billefjorden i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ingen av de seks britiske turistene i leiren ved Brucebyen som ligger på motsatt side av Pyramiden ble skadd da bjørnen gikk til angrep ved 03-tiden. Det var også en guide som er fastboende på Svalbard med i følget.

Det er ikke rapportert inn til Sysselmannen om skader på de to hundene som skal ha vært i slåsskamp med isbjørnen.

Isbjørn er fredet vilt og Sysselmannen skal sette i gang etterforskning av hendelsen.

- Vi kan foreløpig ikke si hvem som skjøt mot bjørnen, men må avvente etterforskningen for å få svar på spørsmålet. Etterforskningen vil vise om det ble skutt i nødverge, eller om dette er en straffbar handling, sier sysselmannsbetjent Fred Ekeli til NTB.

Sysselmannen sendte i dag ut et helikopter med en politimann og en naturvernkonsulent om bord for å finne bjørnen, men inntil 13-tiden var den ikke observert.

Blodspor i snøen bidrar til at man tror at bjørnen er nokså hardt skadd. Sysselmannen på Svalbard, Ann-Kristin Olsen, advarer folk mot å dra ut i området ved Billefjorden inntil det er konstatert at bjørnen er død.

- Bjørnen kan ha lagt ut på svøm, befinne seg i nærområdene eller, hvis den er lettere skadd, bevege seg langt vekk fra teltleiren. Vi flyr med helikopter over store områder for å lete etter den, sier Olsen til NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer