Skadeskutt kommune truer med rettssak

Hemnes-ordfører Kjell-Idar Juvik: - litt uventet at Terra-nei var så enstemmig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hemnes-ordfører Kjell-Idar Juvik ble skuffet, men ikke overrasket over beskjeden om at sparebankene bak Terra ikke vil hjelpe kommunene.

Han sier at etter torsdagens klare tale fra sparebankene er en runde i rettsapparatet mer nærliggende en noen gang. 

De fire rammede nordlandskommunene har klamret seg til at de 78 sparebankene som er medeiere i Terra vil bidra med penger, men det håpet brast torsdag.
- Uten forretningsmoral
- Det var vel ikke uventet, men litt uventet at de uttaler seg så klart. Nå håper jeg bare de vil ta kontakt med oss, så vi kan fortelle dem hva firmaet deres har vært med på, sier Juvik til NTB.

Hemnes-ordføreren er den mest profilerte av de fire nordlandsordførerene som har havnet i Terra-uføret. Juvik har gjentatte ganger sagt at kommunene er lurt trill rundt av en finansaktør uten forretningsmoral.

Juvik vil ikke helt avskrive muligheten for at en dialog med sparebankene kan gi noe til de rammede kommunene.

Hemnes: ikke vår skyld
Før pressekonferansen i Oslo, avviklet formannskapet i Hemnes møte. Her ble påstandene fra Terra avvist om at en telefon fra Hemnes var foranledningen til høyrisikoprosjektet.

Påstandene fra Terra kommer fram i redegjørelsen Terra Securities har gitt til Kredittilsynets gransking. Her heter det at en telefon fra Hemnes i mai, med ønske om høyere avkastning, var foranledningen til at kommunen gikk inn i kommunefondet til Citi Bank i juni.

- Det er bare vås, sier en opprørt ordfører Kjell-Idar Juvik til NTB.

I formannskapsmøtet i dag ble saken drøftet, og Juvik sier at ingen i kommunen har hatt noen slik samtale med Terra.

- Vi har vært i tett dialog med Terra siden 2001. Det har vi også vært i 2007, men vi har aldri tatt initiativ til det vi nå har havnet opp i, sier han.  (NTB - Erik Veigård).

 NÆRMER SEG RETTSAPPARATET:  I går kveld måtte Hemnes-ordfører Kjell-Idar Juvik forklare seg om den økonomiske hengemyra for et allmøte i kommunen. I ettermiddag fikk han og formannskap et enstemmig nei til hjelp fra de 78 sparebankeierne av Terra-Gruppen. - Det var litt uventet at de uttaler seg så klart, sier ordføreren i ettermiddag. Foto: Erik Veigård, Scanpix.
NÆRMER SEG RETTSAPPARATET: I går kveld måtte Hemnes-ordfører Kjell-Idar Juvik forklare seg om den økonomiske hengemyra for et allmøte i kommunen. I ettermiddag fikk han og formannskap et enstemmig nei til hjelp fra de 78 sparebankeierne av Terra-Gruppen. - Det var litt uventet at de uttaler seg så klart, sier ordføreren i ettermiddag. Foto: Erik Veigård, Scanpix. Vis mer