Skadeskutt mann avhøres i dag

Politiet vet fremdeles ikke hva som skjedde om bord i skøyte utenfor Tønsberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet er fremdeles i villrede om hva som faktisk skjedde om bord i ei skøyte utenfor Tønsberg da en mann i 30-åra ble skadeskutt.

Målfrid Høivik, politistasjonssjef i Tønsberg, opplyste på en pressekonferanse klokka 13 at de tre siktede fremdeles ikke er formelt avhørt, og at hendelsesforløpet er uklart, ifølge Tønsbergs Blad.

Den skadeskutte mannen ligger på Ullevål universitetssykehus i Oslo. Han er nå ved bevissthet og skal avhøres i løpet av dagen.

Mannen befant seg til sjøs i skøyta sammen med to andre menn og en kvinne da skuddet falt i går kveld. Etter en krevende redningsaksjon i høy sjø ble den skadde fraktet fra stedet i helikopter.

Politiet gikk først ut fra at det dreide seg om en vådeskuddulykke, og at mannen selv hadde skutt seg i beinet med hagla. Etter avhør av de tre andre tror de imidlertid nå at en av dem avfyrte skuddet, og har siktet alle tre for legemsbeskadigelse eller medvirkning til dette. De vet foreløpig ikke hvem som skjøt.

Alle de involverte er kjenninger av politiet og i 30-40-årsalderen. Politiet mistenker at de var ruspåvirket da skuddet falt.

I tillegg til de involverte skal tidligere og nåværende eier av skøyta avhøres, opplyste politistasjonssjef Høivik på pressekonferansen.