Skadeskutt ulv funnet død i Østmarka

Ulven ble skutt tirsdag, etter å ha angrepet jakthund.

 ALFAHUNN:  Ulv i Østmarka fanget opp av Rovdatas viltkamera i begynelsen av oktober. Ulven er sannsynligvis den samme som ble skutt av et jaktlag tirsdag etter at den hadde angrepet en jakthund.  Ulven ble funnet død onsdag. 
Foto: Rovdata / NTB scanpix
ALFAHUNN: Ulv i Østmarka fanget opp av Rovdatas viltkamera i begynelsen av oktober. Ulven er sannsynligvis den samme som ble skutt av et jaktlag tirsdag etter at den hadde angrepet en jakthund. Ulven ble funnet død onsdag. Foto: Rovdata / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En jeger har funnet den skadeskutte ulven som har vært ettersøkt etter at den angrep en jakthund i Østmarka tirsdag formiddag.

Kan være alfahunn NRK opplyser om at Fylkesmannen i Oslo og Akershus tror det er alfahunnen som har oppholdt seg i Østmarka siden 2013, som er blitt drept.

Ulven ble skadeskutt i den delen av Østmarka som ligger i Lørenskog kommune.

Observerte oppkast og blodspor Tirsdag rykket en representant fra Fylkesmannen ut til skuddstedet sammen med skytteren. Det ble observert oppkast og blodspor etter ulven, men den ble ikke funnet.

Representanter fra Fylkesmannen har søkt etter ulven hele natt til onsdag og fant den sammen med jegeren som eide den angrepne elghunden, etter bruk av sporingshund onsdag.

Uvisst for ulvefamilien Til NRK uttaler fylkesmiljøvernsjef Are Heden at det er for tidlig å si hvilke konsekvenser dødsfallet vil få for de to ulvevalpene og ulvehannen som er igjen i Østmarka. Det er fortsatt ikke bekreftet at det er alfahunnen som er drept.

- Vi får håpe at alfahannen klarer å ta vare på valpene og at de greier seg uten mora, sier Heden til NRK.

Fylkesmiljøvernsjef Heden uttalte til NTB at politiet vil foreta en åstedsgranskning av stedet der ulven ble funnet. Det skal også sendes inn en DNA-test som vil bekrefte om den døde ulven er alfahunnen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram