Skadet bilist, er ikke avhørt

I fyllekjøreepisoden påførte Anne Kat. Hærland en mann nakke- og armskader. Mannen er fortsatt sykmeldt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hærlands manager Grethe-Laila Fjelberg vil ikke si særlig mye om hvorfor ingen avtale er kommet i stand:

Kan du si om det er gjort noen avtale med politiet om når Hærland skal i avhør?

- Det er ikke gjort noen avtale enda, opplyser manageren til Dagbladet.no. Fjelberg vil ikke si noe om hvorfor en avtale ikke har gjort:

- Det har ikke pressen noe med. Vi kjører den samme linja som vi har gjort.

Kommer Hærland til å la seg avhøre innen fristen 3. desember?

- Jeg ser det er skrevet noe om en slik frist. Jeg vil ikke si noe om den, avslutter Fjelberg. Hærlands advokat Peter S. Nørgaard vil ikke gi noen kommentar til saken nå.

Også politiet kan fortelle at det drøyer med å få til en avtale:

- Vi har ikke fått noen endelig avtale med henne, vi har satt frist til 3. desember, og om hun ikke melder seg innen da må vi tolke det dithen at hun ikke vil la seg avhøre, sier politiadvokat Erlend Pape Nordtorp til Dagbladet.no.

Skadet bilisten hun kjørte på

Hærland hadde 1.26 i promille da hun ble tatt på morgenen 11. november.

I tillegg til å skade sin egen bil, var hun borti to andre biler og en mann fikk problemer med nakken.

- Førere av bilen hun kjørte på ble sykemeldt og har nå fått utvidet sykemelding. Han har fått skader i nakke og er nummen i en arm, sier politietterforsker Per Petersen til Dagbladet.no.

- Det eneste vi venter på nå er beskjed fra henne, vitner som så henne kjøre og avhør med fornærmede er for lengst tatt, fortsetter Petersen.

- Det beste er å foreta avhør så fort som mulig, understreker Pape Nordtorp.

Håper hun lar seg avhøre

Politiet har fortsatt god tro på at den travle stjernen vil dukke opp.

- Vi har en dialog med hennes advokat og vi har ikke hørt noe annet enn at hun kommer inn til avhør, opplyser politietterforskeren.

Men ennå er det ikke avtalt noe tidspunkt for avhøret. Alle andre avhør er gjort i saken, både vitner og fornærmede har forklart seg. Nå venter politiet bare på svar fra Anne Kat. selv. Pape Nordtorp understreker at det er best å få gjort unna slike avhør så raskt som mulig, slik at man kan gi korrekt informasjon.

Skulle Hærland ikke dukke opp til avhør vil saken komme opp i tingretten med full vitneføring. I tilfelle vil politiet tolke det slik at Hærland ikke innrømmer straffskyld. Politiet håper nå å få avklart dette i et avhør. Om Hærland erkjenner straffskyld kan Hærland slippe unna med forenklet saksbehandling i retten uten vitneføring.

Skjerpende

Hærland kan vente seg ubetinget fengsel. Førerkortet hennes ble inndratt da hun kjørte de 60 metrene fra leiligheten sin for å kjøpe aviser.. Tingretten vil avgjøre hvor lenge hun skal være uten sertifikat.

- Vanligvis vil man ikke få annet enn betinget fengsel og bot med en promille på mellom 1.0 og 1.5. Men ved skade på person og materiell skade vil det virke skjerpende, og det kan bli ubetinget fengsel, sier Per Petersen.

Han forteller at tommelfingerregelen er at boten er halvannen gang brutto månedslønn. Hærland kan få 21 dagers fengsel og risikerer minst 100 000 i bot.

I 2002 tjente Hærland 779 100. Om lønna ligger på det samme i år vil det omtrentlig regnet betyr det at hun kan ende opp med en bot på minst 100 000 kroner. Og det blir antakeligvis en god del mer siden dette ikke er bruttoinntekta til komikeren.

<B>TRAVEL HÆRLAND:</B> Det er to uker siden Nytt på Nytt-stjernen laget de største nyhetene selv.