Dagbladet eksklusivt

Skadet Støre gikk til privatlege

Jonas Gahr Støre bommet på straffe og strakk låret. Behandling fikk han hos privatlege der startprisen er 1700 kroner timen. - Disse aktørene driver lovlig, men kan ikke forvente at regjeringen står og heier på dem, sa helseministeren til Dagbladet i vår.

FALLER: Statsminister Jonas Gahr Støre får smake på gresset når han skal ta sin straffe i kjendiskampen under Norway Cup. Resultatet ble en skade som privatleger behandlet. Video: Dagbladet TV Vis mer
Publisert

ARENDAL (Dagbladet): Det har vært en sommer med sprekk på målingene og strekk i beina for statsminister Jonas Gahr Støre.

Arbeiderpartiet falt nylig under til 20 prosent på NRK og Aftenpostens partibarometer for august, og Støre falt sammen med skade under en fotballkamp på Norway Cup tidligere i sommer.

Støre pådro seg strekk i låret da han skulle ta et straffespark i en oppvisningskamp. Til alt overmål traff heller ikke skuddet mål.

- Straffebommen skylder jeg ene og alene på strekken, fortalte Støre med glimt i øyet til Dagbladet tidligere i sommer.

Dro til privatlege

Dagbladet kan nå fortelle at statsministeren dro til privatlege for å behandle strekkskaden han fikk på Norway Cup: Statsministeren fikk behandling ved Volvat Nimi i Oslo.

En enkelttime hos legespesialist ved Volvat Nimi koster 1700 kroner.

Volvat Nimi skriver på sine nettsider at de «er et medisinsk spesialistsenter med privat sykehus og trenings- og rehabiliteringssenter».

Volvat Medisinske Senter var Norges første private sykehus, og har levert helsetjenester mot betaling i 30 år. Volvat eies av Ramsay Health, som også driver store sykehus og medisinske sentre i Norge, Sverige, Tyskland, Malaysia, Singapore, Indonesia og Australia.

SMK: - Fikk råd

Støres eget parti er sterkt imot privatiseringen i helsevesenet.

Partiprogrammet lyder som følger: Arbeiderpartiet vil «stanse utviklingen mot et todelt helsevesen i Norge og si nei til økt privatisering».

Partiprogrammet skriver også at Ap vil «garantere for en sterk, offentlig helsetjeneste i Norge».

Statssekretær ved Statsministerens kontor, Tale Jordbakke (Ap), bekrefter at statsministeren benyttet seg av private helsetjenester.

- Støre skadet seg i fotballkamp på Norway Cup og kjente fort at dette var litt mer alvorlig enn en vanlig strekk i låret, og at det kunne være lurt med både undersøkelse og råd om opptrening. Han fikk råd om å oppsøke idrettslege og gikk derfor til Nimi, Norsk Idrettsmedisinsk Institutt på Storo, sier Jordbakke til Dagbladet.

Fikk kjeft i 2015 også

Støre har også tidligere fått kritikk for å bruke private helse- og omsorgstjenester. I 2015 sa han følgende:

- Jeg synes ikke det er en god løsning å lage et system der folk må velge private, kommersielle løsninger. Jeg tror vi får det best ved å investere i offentlig eldreomsorg, sa Støre den gang.

Støre understreket da at han ikke var en prinsipiell motstander av private helsetjenester.

- Heier ikke på dem

Hans nåværende helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) har samtidig vært tydelig kritisk til private aktører.

- Det kan ikke være noen tvil om at jeg som helseminister har ansvaret for en felles solidarisk helsetjeneste som skal sikre alle innbyggerne rett til god helsehjelp, og at det er det jeg har ansvaret for og oppmerksomheten rettet mot, fortalte hun til Dagbladet i april i år.

- Disse aktørene driver lovlig, men kan ikke forvente at regjeringen står og heier på dem. Vi ønsker at fagfolkene skal bruke sine evner i vår felles helsetjeneste, sa Kjerkol videre.

Regjeringen setter snart ned utvalget som skal utrede et forbud mot å ta ut profitt for velferdstjenester. Utredningen var en av seirene SV ble tilkjent da de støttet regjeringens statsbudsjett for 2022.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer